Temaet for kveldens «Debatten» på NRK var Arbeiderpartiets trøbbel på meningsmålingene.

Der var det delte meninger om hvem som har skylden, skriver Nettavisen.

Gruppeleder i Stavanger Arbeiderparti Dag Mossige mener at det er Senterpartiet som ødelegger for Arbeiderpartiet.

– Folk opplever ikke at vi setter det viktigste først i politikken. Nå er det altfor mye støy rundt saker det ikke trenger å være så mye støy om, sier han og peker på reverseringen av sammenslåingen av Kristiansand kommune, som han kaller et skrekkeksempel.

Partisekretær i Ap Kjersti Stenseng mener det er sammensatt hvorfor Ap gjør det så dårlig på målingene.

– Det er ikke godt nok, nei. Men vi har tro på at den politikken vi leverer nå, er svaret på å komme oss trygt igjennom krisen, mener hun.

Ap-veteran Thorbjørn Berntsen mener Støre bør gå av

Partiveteran Thorbjørn Berntsen er derimot av en annen oppfatning.

Han legger all skyld på statsminister Jonas Gahr Støre.

– Situasjonen er jo den at i den tiden som Jonas har vært partileder og statsminister, har jo meningsmålingene og alt bare gått nedover. Så da er jo spørsmålet om vi skal gjøre som strutsen og stikke hodet ned i sanden og la verden gå sin gang eller om vi skal ta tak i dette her. Jeg er ikke i tvil om at vi må ha endringer i partiledelsen, og det er et synspunkt jeg vet deles av mange andre, sier han.

Berntsen er ikke i tvil om at det er partiledelsen i Ap som er for svak.

– Når vi kommer i den situasjonen som vi er i nå, må vi jo se på hele ledelsesstrukturen, og vurdere om vi ikke trenger en fornyelse av partiledelsen. Sånn som situasjonen er nå, står vi rett og slett på stedet hvil, det vil si: Det går jo bare bakover. Vi kan jo ikke bare sitte og se på at dette fortsetter, mener Berntsen.

Stensengs oppsummering av at Arbeiderpartiet får til veldig mye bra, men at det ikke gir politisk uttelling, gjør bare Berntsen enda sikrere i sin sak.

– Det blir jo det store mysterium, hvorfor får vi ikke oppslutning om politikken som skaper gode resultater? Da må forklaringen ligge et eller annet sted, oppsummerer Ap-veteranen.


Kjøp Paul Grøtvedts bok her!

 

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Kjøp «Mesteren og Margarita» her!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!  Du kan også kjøpe e-boken her.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» her!  Du kan også kjøpe den som e-bok e-bok.

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.