Rødts Mímir Kristjánsson er særdeles bekymret for Høyres enorme oppslutning på meningsmålingene.

– Det må blinke et rødt lys for alle som vil noe annet med landet enn at Erna Solberg skal bli statsminister. Hvis du har hjerte på venstresiden, går det ikke an å tenke at Høyre skal ligge på 36,6 prosent. Da må vi ta oss sammen, sier Kristjánsson til Nettavisen.

Høyre er større enn samtlige partier på venstresiden til sammen, og får 36,9 prosent på en måling gjennomført av Opinion for FriFagbevegelse, Dagsavisen og Avisenes Nyhetsbyrå.

Med resten av borgerlig side kunne Erna Solberg fått 104 mandater på Stortinget.

– Venstresiden går i søvne mot stupet, skriver Kristjánsson på Facebook.

Han legger mye av skylden på Arbeiderpartiet.

– Jeg mener det er viktigere hva som står på strømregningene enn hvem som er innstilt til hva fra Hamar Arbeiderparti. Når et parti er mer opptatt av å krangle om posisjoner internt, enn oppslutningen eksternt, er det noe galt.

Ap-veteran Thorbjørn Berntsen mener Støre bør gå av

– Det er mye Rødt gjør som Ap blir sure av – av og til er vi for alt for strenge – men det er ikke vi som er de voksne her. Det er Arbeiderpartiet. De må ta ledelsen. Det er ikke mulig for meg å samle hele rødgrønn side, det må Ap gjøre. Det ser jeg lite tegn til, og det er veldig trist. De har nok med å samle sitt eget sentralstyre, tordner Kristjánsson.

Diagnosen er beinhard, og resepten er klar:

– Ap og Sp må ta SV inn i regjering, og alle fem partier til venstre for midten må bli enige om et kriseforlik som inneholder «en løsning på strømkrisen, mer penger til sykehusene og levelige trygder», mener Kristjánsson.

Nestleder i Arbeiderpartiet Bjørnar Skjæran, ler av kritikken.

– Rødts prosjekt har snarere vært å splitte venstresiden og arbeiderbevegelsen. Jeg opplever ikke at dette har endret seg så mye etter at Mímir kom på Stortinget, så jeg tar dette utspillet med en klype salt, for å være helt ærlig, avslutter Skjæran.


Kjøp Paul Grøtvedts bok her!

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Kjøp «Mesteren og Margarita» her!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!  Du kan også kjøpe e-boken her.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» her!  Du kan også kjøpe den som e-bok e-bok.

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.