Høyres leder Erna Solberg under trontaledebatten på Stortinget. Foto: Terje Pedersen / NTB

Høyre går mest frem og får en oppslutning på 30,9 prosent i TV2s desembermåling. De to rødgrønne regjeringspartiene får nok en måling med triste tall.

I en ny en TV 2-måling får Erna Solberg og Høyre nok et løft, mens Støre Ap og Vedums Sp begge befinner seg på det som bare kan kalles elendige nivåer for de to regjeringspartiene.

NTB skriver om målingen.

Med en oppslutning på 30,9 prosent er Høyre det partiet som går mest fram. Ap får 19,8 prosent, hvilket faktisk er en liten fremgang siden siste Tv2-målingen, men dette er uansett et svært dårlig resultat for partiet.

Likevel er det bedre enn de katastrofetallene som nylig fremkom i en måling i Vårt Land, der Ap opplevde å havne helt ned på 15,4 prosent.

Sp ligger og vaker i terrenget noe over sperregrensen, og får 5,1 prosent, tilbake 1,1 prosentpoeng.

Oppslutningen er Høyres sterkeste siden høsten 2013. Bakgrunnstall fra målingen tilsier at Høyre har hentet mer enn 140.000 velgere fra Arbeiderpartiet og Senterpartiet siden valget i fjor.

Selv om dette åpenbart sier noe om velgernes misnøye med den jobben Ap og Sp gjør i regjering, er det uklart for mange hva det er i Høyre og Erna Solbergs politikk i seneste tid som skulle tilsi et slikt løft for partiet.

Mange har uttrykt at forskjellene mellom Høyre og Arbeiderpartiet i dag er ganske små, det gjelder spesielt når det kommer til en rekke av dagens store politiske spørsmål som klima, innvandring, skatt, avgifter og en del andre saker.

Forskjellene er så små at en god del velgere sliter med å få øye på dem.

Fremskrittspartiet er det partiet som går mest tilbake i denne målingen. Partiet får en oppslutning helt nede på 10,6 prosent, ned 1,5 prosentpoeng fra november. Venstre går fram 1,0 prosentpoeng til 5,6 prosent, mens KrF faller 0,8 prosentpoeng til 2,9 prosent.

SV er fjerde størst i målingen med en oppslutning på 8,9 prosent, opp 0,3 prosentpoeng. Rødt får 7,4 prosent, ned 0,5 prosentpoeng, mens MDG endelig kommer seg så vidt over sperregrensen med 4,1 prosent, en framgang på 0,3 prosentpoeng fra novembermålingen.

Andre partier får en samlet oppslutning på 4,8 prosent.

Meningsmålingen er gjort av Kantar for TV 2 med telefonintervjuer av 980 personer mellom 28. november og 2. desember. Feilmarginen er på 1,4–2,8 prosentpoeng.

Les også: 

Vedum: – 2022 vil markere en ny tid

Bestill den nye boken fra Document forlag:

Kjøp julegavene fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.