Full gass for Erna Solberg og Høyre-bussen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Høyre fortsetter å stige på målingene, og medvinden er formidabel. Erna Solbergs parti får hele 32,4 prosent i NRK og Aftenpostens nye måling, partiets beste på ni år.

Høyre er dermed med god margin større enn begge regjeringspartiene Arbeiderpartiet (19,6 prosent) og Senterpartiet (6,4 prosent) til sammen, ifølge NRK og Aftenpostens måling. NTB melder om saken.

Mens Høyre klatrer med solide 2,4 prosentpoeng, står Ap mer eller mindre på stedet hvil på et svært svakt resultat. Partiet øker med kun 0,2 prosentpoeng. Regjeringspartner Sp stiger på sin side med 0,5 prosentpoeng.

Sist Høyre var like store på en NRK-måling, var i mai 2013. Det var et drøyt halvår før de borgerlige vant valget, og Erna Solberg ble statsminister for første gang.

Mange vil mene det at en slik vekst for Erna Solberg og Høyre er nokså uforståelig. Riktignok er velgerne åpenbart frustrerte over den rødgrønne regjeringen. Men de politiske forskjellene i aktuelle saker som strøm- og drivstoffpriser er vanskelige å få øye på.

Frp faller med 1,8 prosentpoeng til 12,6 prosent, mens SV går ned 1,5 prosentpoeng og får en oppslutning på 7,4 prosent.

MDG holder seg godt under sperregrensen også i denne målingen, og gir i stadig sterkere grad inntrykk av å være et parti som har sett sine beste dager: 3,4 prosent (-0,3),

For de øvrige partiene ser målingen slik ut: Rødt: 6,8 prosent (+1), Venstre: 5,3 prosent (+0,7),  KrF: 3,1 (-0,7), Andre: 3 prosent (-0,5).

Man noterer seg at kategorien Andre nå igjen nevnes, etter at den en stund ble holdt utenfor oppdateringene, noe Document gjentatte ganger påpekte som svært underlig.

940 personer deltok i spørreundersøkelsen, som ble gjennomført av Norstat mellom 30. august og 4. september. Feilmarginen er fra 1,2 til 3,8 prosentpoeng.

Dette er en forsterkning av en tendens fra en annen, nylig offentliggjort måling:

Nordmenn har fått nok av regjeringen: Høyre er større enn Ap og Sp tilsammen

 

To gode bøker av Kent Andersen, bestill dem her:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Kjøp Kents bok her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.