Høyre-leder Erna Solberg. Foto: Terje Pedersen / NTB

Høyre får sterke 34,6 prosent i en meningsmåling gjennomført for Klassekampen og Nationen. Dette er tidenes beste oppslutning for partiet i denne målingen.

Stortingsmålingen for februar er gjennomført av Norfakta.

Det mest markante resultatet i målingen er at Høyre har en oppgang på hele 3,3 prosentpoeng fra januarmålingen. Det plasserer Høyre på et nivå partiet aldri før har vært i denne målingen.

Høyre-leder Erna Solberg har erklært at hun gjerne tar en ny periode som statsminister etter neste stortingvalg. Slike målinger som dette tyder på at den ambisjonen kan bli en realitet.

Også statsminister og Ap-leder Støre får en etterlengtet, om enn noe mindre, opptur. Ap går fram 1,9 prosentpoeng til 21 prosent.

Når noen går mye frem i disse målingene, går andre tilsvarende ned. Størst er fallet for SV, som faller 2,5 prosentpoeng til 6,9 prosent.

Også MDG faller, til godt under sperregrensen – nedgangen er på 2 prosentpoeng, til 2,2 prosent. MDG fremstår etter manges mening mer og mer som et varig skadeskutt parti i norsk politikk, og sliter med å heve seg over sperregrensen.

For de øvrige partiene er oppslutningen som følger: Rødt 6,5 (uendret), Sp 5,4 (+0,9), KrF 4,6 (+0,7), Venstre 4,3 (+0,3), Frp 10,9 (-1,6) og andre 3,8 (-0,7).

Les også: 

Seieren følger ikke Ap’s faner – ny bunnrekord på Kantars måling for TV2

Bestill fra Document forlag:

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Kjøp bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.