Erna Solberg (H) og Jonas Gahr Støre (Ap). Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

For første gang i valgkampen er Arbeiderpartiet og Høyre like store, viser TV 2s kommunebarometer. Begge partiene har  en oppslutning på 22,9 prosent.

Det er fortsatt en ørliten forskjell, men den er ubetydelig.

Bakgrunnstallene viser at det skiller tre hundredeler mellom de to partiene i Høyres favør. Det tilsvarer 800 stemmer over hele landet, skriver TV 2.

I praksis har de to partiene i øyeblikket like stor oppslutning, for første gang i TV2s kommunemålinger i denne valgkampen. Første måling ble publisert i november 2022.

Arbeiderpartiet går frem 1,9 prosentpoeng. Samtidig faller Høyre 2,7 prosentpoeng. Det er nok til at gapet mellom de to altså lukker seg for første gang.

– Dette er god motivasjon for valgkampinnspurten. Vi skal jobbe hardt for å løfte oss mer på målingene, sier statsminister Jonas Gahr Støre til TV 2.

En del vil være forundret over at inhabilitetsbråket i Ap ikke gir seg større, negative utslag. Ap er et parti som i senere tid har vært preget av den ene skandalen etter den andre.

Henrik Asheim, første nestleder for Høyre, sier til kanalen at hans fokus de neste dagene er å drive valgkamp og møte flest mulig velgere.

– Nå er vi i innspurten, og som ventet spriker målingene veldig. Bare i dag får Høyre over 28 prosent på én måling, rundt 25 på en annen og så 22,9 hos dere, sier han.

Alle borgerlige stortingspartier går tilbake i målingen, mens de rødgrønne går frem.

Kategorien Andre viser en liten fremgang, og ender på høye 9,1. Her utgjør INP 3 prosent, og eksempelvis Konservativt 0,9, Norgesdemokratene 0,3 og Folkets parti 0,3.

Alle tall fra målingen:  Høyre 22,9 (-2,7), Ap 22,9 (+1,9), Frp 11,7 (-0,7), Sp 8 (+1,5), SV 7,8 (+0,6), MDG 4,2 (+0,3), Venstre 5,2 (-0,5), Rødt 4,7 (Uendret), Krf 3,6 (-0,8) og Andre 9,1 (+0,3).

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.