Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) i Stortinget. Foto: Cornelius Poppe / NTB

TV 2s ferske partibarometer viser at det er rødgrønt stortingsflertall for første gang siden i oktober i fjor.

Arbeiderpartiet gjør et byks oppover i TV 2s seneste måling, og øker med hele 4,1 prosentpoeng siden forrige måling i november. Partiet får nå en oppslutning på fortsatt nokså svake 20,9 prosent.

NTB melder om saken.

Statsminister Jonas Gahr Støre er fornøyd med dette sjeldne oppsvinget for ham og hans parti:

– Jeg tror det skyldes at folk, i en tid som er krevende for veldig mange og der mange har fått dårligere råd, ser og oppfatter at vi prioriterer det fremfor noe annet, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) til TV 2.

Det går bra for flere på rødgrønn side i denne målingen:

Sp øker med 1,7, til 7,9, mens SV gjør sin beste TV 2-måling siden før valget i 2005, og får en oppslutning på 10,8 prosent, opp 0,9.

Fall for Høyre og FrP

Etter lang tid med svært sterke tall får Høyre seg en smell i denne målingen. For Høyre er dette den svakeste TV 2-målingen siden februar 2022. Partiet får en oppslutning på 25,4 prosent – ned 2,1 prosentpoeng fra november.

Men Høyre er fortsatt landets klart største parti, 4,5 prosentpoeng større enn Ap.

FrP faller også ned et hakk, til 11 prosents oppslutning (-1,1).

For øvrig noteres det at både Rødt også får frem på rødgrønn side, mens MDG nesten halveres og dumper nedover til stadig nye bunnivåer.

INP er godt over sperregrensen, med 4,4 prosent.

Her er disse og de øvrige partienes oppslutning er som følger (endring i prosentpoeng fra forrige måling): Rødt 6,4 (0,8), MDG 2,6 (-2,1), Venstre 4,7 (-1,5), KrF 3,1 (-1,6), INP 4,4 (0,1) og andre 2,9 (0,8).

Meningsmålingen er gjennomført av Verian, tidligere Kantar, og er basert på 989 intervjuer med et landsrepresentativt utvalg i perioden 27. november til 1. desember 2023. Feilmarginen ligger på mellom +/-1,4 og +/-2,8 prosentpoeng.

Les også: 

Dårlig attest for Støre: Nordmenn har synkende tro på økonomien

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp «Europas underlige død» her.

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.