God måling: Erna Solberg (H). Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

Høyre er fortsatt Norges største parti på kommunevalgmålingene. Samtidig ligger Senterpartiet an til å miste nesten halvparten av velgerne fra 2019.

For Sp-leder og finansminister Trygve Slagsvold Vedum og hans parti kan høsten valg bli en trist affære, ifølge den nyeste kommunevalgmålingen fra VG/Respons Analyse.

Senterpartiet faller med 2,2 prosentpoeng fra forrige måling, som også var svak. Nå er partiet nede på en oppslutning på 7,7 prosent, og er dermed nær halvert siden kommunevalget i 2019.

For Høyre er bildet fortsatt positivt, med 27 prosents oppslutning. Det er et fall på 0,4 prosentpoeng fra forrige måling for en uke siden, men trenden er overveiende god.

– Vi ligger veldig stabilt på målingene for tiden, og det er en god oppmuntring inn mot de siste fjorten dagene, sier Høyre-leder Erna Solberg til VG.

Samtidig er det et godt stykke ned til landets nest største parti, Ap, som får 20,9 prosent, en oppgang på 0,4 prosentpoeng.

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) påpeker at gapet mellom Høyre og Ap har blitt mindre, selv om det er en ytterst liten endring i så måte.

Støre beholder uansett troen:

– Det er to uker igjen. Jeg har tro på at vi kan få et løft. I flere kommuner er det veldig lovende, fra Tromsø i nord til Arendal i sør, sier Støre.

For de øvrige partiene er resultatene slik (endring fra forrige måling i parentes): Rødt 3,1 (-1,2), SV 9,3 (+0,7), MDG 5,5 (+0,9), KrF 4,9 (+0,8), V 5,4 (+1,0), Frp 10,7 (-1,3), INP 2,4 (+1,2), andre 3,1 (+0,1)

Målingen er gjennomført mellom 23. og 28. august blant 1000 respondenter. Feilmarginen er på mellom 2 og 3 prosentpoeng.

Mange vil mene at det ikke er de helt store vinnersakene som har preget de rødgrønnes oppkjøring til valget, se under.

Les også: 

Støre om åpning av ny havvindpark: – I dag skriver vi historie

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»! Du kan også kjøpe den som e-bok.

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.