Statsminister Jonas Gahr Størel. Foto: Javad Parsa / NTB

Statsminister Jonas Gahr Støre og Arbeiderpartiet faller på en ny måling og er nede på 19,5 prosent. En rekke målinger i senere tid har gitt partiet under 20 prosent.

Arbeiderpartiet faller i  TV 2s partimåling for januar, som er utført av Kantar. Fallet er ikke så stort denne gangen, kun 0,3 prosentpoeng. Men dette befester partiets posisjon under 20 prosent.

NTB melder om saken.

Selv omtaler partileder Jonas Gahr Støre oppslutningen som historisk lav.

– Men jeg sier som jeg har sagt før, de viktigste tallene er de som angår folk flest og det er strøm- og matprisene. Og jeg er optimistisk med tanke på 2023, sier Støre.

Også Høyre går litt tilbake på målingen. Men hadde valgresultatet vært på linje med målingen, ville det uansett gitt et borgerlig flertall.

– Oppslutningen om Høyre er hyggelig, men det er lenge til kommunevalget og enda lenger til neste stortingsvalg så vi kommer til å slåss for å beholde velgerne helt fram til valgdagen, sier Høyre-leder Erna Solberg (61).

Målingen gir endelig et hyggelig resultat for Senterpartiet og Trygve Slagsvold Vedum. Partiet går frem med 1,1 prosentpoeng og lander på 6,2 prosent.

Dette er et svakt resultat for et Senterparti som forut for fjorårets valg snuste på verdier rundt 20 prosent. Men man har i hvert fall tatt et lite steg unna den sperregrensen som i det siste har ligget faretruende nær.

FrP går markant frem, med hele 3,3 prosentpoeng, til 13,9.

MDG er igjen plassert godt under sperregrensen, med svake 3,2 prosent, ned 0,9. Partiets virker for tiden temmelig irrelevant for norske velgere.

Hele målingen:

R 6,3 (- 1,1), SV 8,7 (-0,2) Ap 19,5 (-0,3) Sp 6,2 (+1,1) V 4,6 (-1), KrF 3 (+0,1), H 30,4 (-0,5), FrP 13,9 (+3,3), MDG 3,2 (-0,9), Andre 4,3 (- 0,4).

Målingen er utført av Kantar for TV 2 med telefonintervjuer av 990 personer mellom 3. og 6. januar. Feilmarginen er oppgitt å være mellom 1,4 og 2,8 prosentpoeng.

Les også: 

Støre bør snu sine egne steiner  

Bestill fra Document forlag:

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

Hvis du bare skal kjøpe én bok på nyåret, så la det bli «Mesteren og Margarita».

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Kjøp bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.