Arbeiderpartiet får en oppslutning på 15,4 prosent på Vårt Lands novembermåling. Høyre er med 33,6 prosent mer enn dobbelt så store.  Industri- og næringspartiet (INP) får 2,4 prosent, noe som ville ha gitt et mandat. Senterpartiet nærmer seg sperregrensen, og MDG faller under.

Nedturen for Arbeiderpartiet fortsetter, krisemøter til tross.  Stort bedre går det ikke for regjeringspartnerne i Senterpartiet, som med ett prosentpoengs tilbakegang fortsatt nærmer seg sperregrensen.

Høyre vokser med 4,7 prosentpoeng til 33,6 prosent. Målingen gir Frp og Høyre flertall sammen med 85 mandater, uten at de behøver å lene seg på Venstre og Kristelig Folkeparti.

– Regjeringspartiene kjemper på en måte en trefrontskrig: Mot partier til høyre for seg, til venstre for seg og de som setter seg på gjerdet, sier valgforsker Aardal.

Arbeiderpartiets regjeringspartner Senterpartiet får bare 5 prosent, mens SV (9,2) og Rødt (6,3) til sammen er større enn Ap. (TV2)

Bølgedal

Valgforsker Aardal ser ingen lyspunkter for Ap, men Støre holder fast i håpet:

– Nå er det mer et spørsmål om hvor bunnen er for Ap, sier valgforsker Bernt Aardal.

– Vi er i en bølgedal, og da forsterker det seg litt sånn. Det er nedslående. Men vi må arbeide på. Vi har viktige jobber å gjøre. Og så får vi håpe at det snur, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) til TV 2.

Inn med INP

I målingen får Industri- og næringspartiet (INP) en oppslutning på 2,4 prosent, noe som ville ha gitt dem ett mandat på Stortinget.

MDG og Kristelig Folkeparti havner begge under sperregrensen på målingen.

Målingen er gjennomført av Norstat fra 15. til 19. november med i alt 954 respondenter. Feilmarginen er mellom 0,9 og 3 prosentpoeng.

Hele målingen: Rødt 6,3 (-0,4), SV 9,2 (+0,3), Ap 15,4 (-2,6), Sp 5 (-1), MDG 3,3 (-1,1), KrF 2,8 (-1,2), V 4,9 (-0,2), H 33,6 (+4,7), Frp 12,7 (-0,5) og INP 2,4 (+0,7). (NTB)

Sjokktall for Ap: Får kun 15,4 prosent i ny måling (Vårt Land – betalingsmur)

Ny sjokkmåling for Støre etter Giske-angrepene: Får bare 15,4 prosent (TV2)

Les også:

Giskes lokallag Nidaros har passert 2.000 medlemmer

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.