Frp-leder Siv Jensen har funnet valgkampformen. Partiet har ikke hatt høyere oppslutning siden februar.

Fremskrittspartiet går fram 2,7 prosentpoeng til 15,4 prosent på TV 2s siste meningsmåling. Ap sliter og både KrF og Venstre havner under sperregrensen.

Både Krf og Venstre lander på 3,2 prosent, og dermed havner De Grønne på vippen mellom blokkene.

Fremskrittspartiets notering på 15,4 prosent er det beste resultatet på denne målingen siden februar.

Bakgrunnstallene viser at partiets oppslutning øker på Sør- og Vestlandet, melder TV2.

Høyre går svakt tilbake med 0,5 prosentpoeng til 23,3 prosent. Dette er andre måling på rad som viser at de to regjeringspartiene har tettet igjen velgerlekkasjen til Arbeiderpartiet.

Ap fortsetter tilbakegangen og faller 0,5 prosentpoeng til 27,9 prosent. SV faller 0,9 prosentpoeng til 5,5 prosent, mens Senterpartiet har en framgang på 1,6 prosent til solide 12,1 prosent. Samlet får de tre rødgrønne partiene 84 mandater og trenger altså støtte fra enten Rødt eller Miljøpartiet De Grønne for å sikre flertall på Stortinget.

Krf og Venstre under sperregrensa

Både Kristelig Folkeparti og Venstre havner på denne målingen under sperregrensa med henholdsvis 3,2 prosent (- 2,1) og 3,2 (- 0,3).

Med dette resultatet ville KrF fått bare to mandater på Stortinget. Partileder Knut Arild Hareide ville fått sistemandatet i Hordaland, et mandat han holder med en margin på vel 1000 stemmer.

Venstre-leder Trine Skei Grande ville blitt eneste representant for sitt parti.

MDG bryter sperregrensen for første gang i år på TV 2s måling og får en oppslutning på 4,7 prosent – pluss 1,3 prosentpoeng. Et slikt valgresultat ville sikret partiet ni representanter på Stortinget. Rødt får 3,1 prosent, tilbake 0,7 prosentpoeng. Andre partier får 1,5 prosent (-0,7).

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂