Fortsatt langt opp: Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap). Foto: Terje Pedersen / NTB

Arbeiderpartiet kryper seg opp 1,7 prosentpoeng og passerer 20 prosent i en ny måling. Industri- og næringspartiet (INP) ville ifølge målingen kommet inn på Stortinget.

I målingen gjort for Vårt Land og Dagbladet, klarer Ap så vidt å krabbe seg over 20 prosent igjen. Det er første gang siden september i fjor at Ap er over denne grensen i disse meningsmålingene, skriver Vårt Land.

NTB melder om saken.

Også Sp har endelig litt fremgang, med 1,5 prosentpoeng til 6,7 prosents oppslutning. Samtidig faller regjeringens samarbeidspartner SV med 1,5 prosentpoeng til 7,6 prosent.

Dersom målingen var resultatet i et stortingsvalg, ville de rødgrønne være langt unna å beholde sin maktposisjon. Hele venstresiden ville fått 80 mandater, fem færre enn flertallskravet.

Høyre, FrP og Venstre har fortsatt flertall alene, ifølge denne målingen. Man trenger ikke KrF.

Høyre faller med markante 3,2 prosentpoeng til 30,9 prosent. Venstre står stille på 4,7 prosent, det samme gjør Rødt på 5,1 prosent.

FrP har en svak nedgang til 11,5 prosent. Partiet sliter med å få det løftet det så sårt trenger for å skape entusisme inn mot høstens valgkamp.

MDG får 3,6 prosent, klart under sperregrensen, og ville fått kun to stortingsmandater. KrF med 3,9 prosent ville beholdt sine tre.

Det noteres at nykommeren Industri- og næringspartiet (INP) får 3,2 prosent, og ville dermed vært inne med en representant i stortingssalen.

Ifølge Vårt Land er alle endringene innenfor feilmarginene, og flere partier har små endringer i oppslutningen.

Les også: 

Solid borgerlig flertall i ny måling. Nitrist for de rødgrønne

Ny bok fra Alf. R. Jacobsen. Kjøp boken her!

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.