Høyre-leder Erna Solberg. AP Photo/Seth Wenig, File

Industri- og Næringspartiet får to mandater og avgjør flertallet på Stortinget i ny måling. Høyre holder stand som landets største parti, til tross for habilitetsbråket.

I den nyeste meningsmålingen Norfakta har utført for Klassekampen, havner INP (Industri- og Næringspartiet) akkurat der de trolig ønsker å være: På vippen mellom rødgrønn og borgerlig blokk.

Det ville gitt partiet mulighet til å påvirke hvem skulle dannet regjering, og man kunne fått gjennomslag for mye av sin egen politikk i slike forhandlinger.

Partiet får 3,5 prosent oppslutning (tilbake 0,6 prosentpoeng), og kommer inn med to mandater på målingen. INP blir dermed såkalt kongemaker.

Målingen ble utført 7. og 8. november, altså på dagen da Erna Solberg møtte til høring i Stortinget og dagen etter, NTB melder om saken.

Velgerne ser ikke ut til å vende Høyre-lederen ryggen. Saken later ikke til å ha spilt noen rolle overhodet. Partiet måles til 27,2 prosent, frem 0,7 prosentpoeng.

Høyre er fortsatt klart størst på Stortinget.

Ettersom KrF havner under sperregrensa (3,7 prosent), får ikke firkløveret på borgerlig side flertall. De ender på 83 mandater, og ville trenge støtte fra INP.

For Arbeiderpartiets del viser målingen en vekst på 1,2 prosentpoeng til 22,2 prosent, et godt hakk bedre enn i en nylig TV 2-måling Document omtalte, se under.

Også rødgrønn regjeringspartner Sp går frem med 1 prosentpoeng, til 6,5.

FrP har en svak måling, og går tilbake 1,7, til 11,1.

Det registreres for øvrig at MDG her er nede på svake 2,9 prosent, og i praksis ute av de fleste sammenhenger av betydning.

Hele målingen (endring fra forrige måling i parentes): R 4,9 (-0,1), SV 10,3 (-0,2), Ap 22,2 (+1,2), Sp 6,5 (+1), INP 3,5 (-0,6), MDG 2,9 (-0,1), KrF 3,7 (-0,4), V 5,5 (-0,1), H 27,2 (+0,7), Frp 11,1 (-1,7), Andre 2,2 (+0,3).

Målingen er utført 7. og 8. november og 1038 personer er spurt. Feilmarginen er mellom 0,6 og 2,7 poeng.

Les også: 

Ny Støre-nedtur: Nest dårligste TV 2-måling for Ap noensinne

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.