INPs mest kjente profil, Owe Ingemann Waltherzøe, har nå trukket seg noe ut av rampelyset. Men partiet er i fremgang. Foto: Javad Parsa / NTB

Industri- og Næringspartiet (INP) får tidenes beste resultat med 6,1 prosent på Nettavisens måling. Samtidig faller både Høyre og Arbeiderpartiet.

Etter å ha hatt en viss motgang og lederstrid i senere tid, reiser nå Industri- og Næringspartiet (INP) seg kraftig i den seneste målingen fra Nettavisen.

– Å, dæven, det var jo veldig bra. Det viser at vi blir lagt merke til, sier fungerende partileder Joar Nesse til avisen.

På denne målingen blir partiet som ble stiftet i 2020, Norges sjette største parti. Partiet er større enn både Rødt, MDG, Venstre og KrF, og nærmer seg Senterpartiet i størrelse, skriver NTB.

Resultatet er en dobling fra valgresultatet i kommunevalget i fjor høst, da INP fikk 3 prosent av stemmene.

I senere tid har det vært en viss uro omkring ledelsen i partiet.

Partiets profil utad, Owe Ingemann Waltherzøe, har besluttet å «ta en pause», og lederkabalen har vært uklar.  Dette kan ha bidratt til at målingene har vært nokså svake.

Nedgangs ser altså ut til å være snudd, selv om de fleste eksperter vil mene at en enkelt måling ikke er nok til å signalisere en tydelig trend. Også feilmarginen må tas med i betraktningen.

Verken den borgerligere eller rødgrønne fløyen får flertall på målingen. Dermed ville INP hatt mulighet til betydelig innflytelse i en eventuell vippeposisjon.

Høyre går mest tilbake i målingen, med 1 prosentpoeng til 23,5 prosent. Erna Solbergs parti er likevel størst.

Resultatene for alle partiene med endring fra desember i parentes:

Høyre 23,5 (-1), Ap 18,5 (-0,4), Frp 14,5 (+0,3), SV 9,1 (-0,6), Sp 7,8 (+0,1), Venstre 5,3 (-0,8), Rødt 5,6 (-0,1), MDG 3,6 (+0,1), KrF 4,6 (+1,3), INP 6,1 (+1,3) og andre 1,5 (-0,2).

Målingen er utført av InFact for Nettavisen, der 1087 personer ble spurt om hva de ville stemt om det var stortingsvalg i morgen. Målingen ble tatt opp 3. januar, og feilmarginen for partiene er +/- 0,7 til 2,5 prosent.

Les også:

Ap-topp åpner døren for INP: – Tar gjerne en kaffekopp med dem

Kjøp Jean Amérys bok her

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.