På VGs siste meningsmåling får Industri- og næringspartiet (INP) en oppslutning på 3,5 prosent. Arbeiderpartiet får ny bunnotering på 18,1 prosent.

Hadde meningsmålingen vært valgresultatet, ville INP fått stortingsplasser både fra Rogaland og Hordaland, ifølge VG.

– Det er første gang vi har notert at de har mulighet til mandat, sier Thore Gaard Olausen i Respons Analyse, som har utført målingen på oppdrag fra avisen.

Industripartiets leder Owe Ingemann Waltherzøe sier de har jobbet knallhardt den siste tiden. Han har følgende forklaring på veksten:

– Hovedårsaken er strømpriskrisen og våre løsninger på det. Ved siden av at vi ønsker å utvikle, ikke avvikle olje- og gassnæringen, sier han.

Arbeiderpartiet får en oppslutning på 18,1 prosent på målingen, den laveste noen gang på en Respons-måling. Partiet går tilbake 0,5 prosentpoeng fra forrige måling.

Høyre er største parti med 30,9 prosent, men går tilbake med 1,5 prosentpoeng – altså mer enn Arbeiderpartiet. Frp går mest tilbake på målingen, -2,8 prosentpoeng, og ender på 10 prosent.

MDG går mest fram og får en oppslutning på 4 prosent (+1,7 prosentpoeng).

For de øvrige partiene er oppslutningen som følger (endring fra forrige måling i parentes): SV: 9,1 prosent (-0,4), Rødt: 6,8 (+0,5), Senterpartiet: 6,3 (+1), Venstre: 5,5 (+0,7), KrF: 3,9 (+0,4) og Andre: 5,4 (+0,9). I kategorien «andre», inngår også INP.

Feilmarginen på målingen er på mellom 2 og 3 prosentpoeng.

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.