Arbeiderpartiet går tilbake med hele 6,2 prosentpoeng på en fersk meningsmåling. Høyre, SV og FrP går mest fram på målingen.

Det er Norfakta som har utført målingen på oppdrag fra Klassekampen og Nationen.

Arbeiderpartiet får en oppslutning på 21,7 prosent, et kraftig fall fra tilsvarende måling i november, da oppslutningen var på 27,9 prosent.

Høyre er største parti på målingen, med en oppslutning på 24,8 prosent (+3,1 prosentpoeng fra november). SV blir målt til 9,6 prosent (+1,4 prosentpoeng), og FrP får en oppslutning på 11,1 prosent (+1,1 prosentpoeng).

Ap’s nestleder og fiskeriminister Bjørnar Skjæran tror de tapte velgerne vil komme tilbake til partiet. Han forklarer nedgangen med strømkrise og pandemitiltak.

– Når det kommer til strøm, blir det jobbet på spreng med en pakke som er mye bedre enn det som er foreslått fra andre partier. Denne er rett rundt hjørnet, og den kommer til å gi folk trygghet, sier han til Klassekampen.

For de øvrige partiene er oppslutningen som følger på målingen (endring i prosentpoeng i parentes): Senterpartiet 12,3 prosent (-0,4), Venstre: 5,1 prosent (+0,4), Rødt: 5,1 prosent (+0,5), MDG: 3,6 prosent (-0,5), KrF: 3,5 prosent (+0,2), andre: 3,2 prosent (+0,4)

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.