Bråket i INP svekker oppslutningen til partiet. En ny meningsmåling viser at godt over halvparten av velgerne er forsvunnet.

Grunnlegger og tidligere partileder for Industri- og næringspartiet (INP) Owe Ingemann Waltherzøe gikk av i forrige uke og startet opp et nytt, konkurrerende parti. Konflikten gjør utslag på en ny meningsmåling.

Industri- og næringspartiet (INP) får en oppslutning på 2,3 prosent på Nettavisens februarmåling fra InFact. Det er en tilbakegang på 3,8 prosentpoeng fra januar, da målingen viste at 6,1 prosent støttet partiet.

– Det er den første indikatoren på at det er i ferd med å sprekke for INP. Målingen indikerer at velgerne kanskje er på vei til å splitte sine stemmer, sier valganalytiker Svein Tore Marthinsen til Nettavisen.

INPs nye leder Joar Nesse er skuffet, men ikke overrasket.

– Det er ikke noe kjekt at vi går så mye tilbake, men jeg hadde ikke regnet med noe annet. Det har vel sine naturlige årsaker i forhold til de siste tids hendelser i partiet, sier Nesse om krisetallene.

Senterpartiet opplever også en nedgang (-2 prosentpoeng), og har ifølge målingen en oppslutning på 5,8 prosent.

Høyre vokser, og får en oppslutning på 26,8 prosent, en økning på 3,3 prosentpoeng. Det virker som at det norske folket har glemt hva Solberg-regjeringen presterte i sine åtte år ved makten, siden Støre og gjengen hans overgår det meste når det gjelder politiske skandaler og dårlig styring.

Andre resultater er preget av små endringer:

Arbeiderpartiet: 18,8 prosent (+0,4), Frp: 14,6 prosent (+0,1), SV: 10,3 prosent (+1,1 prosent), Venstre: 5,9 prosent (+0,7), Rødt: 5,7 prosent (+0,1), KrF: 4,2 prosent (-0,3), MDG: 4,0 prosent (+0,4), andre: 1,7 prosent (+0,2).

Vi har altså en regjering bestående av to partier som ifølge denne meningsmålingen støttes av kun 24,6 prosent av velgerne. Dette er parlamentarisk demokrati i praksis.

Feilmarginen er på +/- 0,8 – 2,7 prosentpoeng. Den ble utført 1. februar. 1023 personer ble intervjuet.

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.