Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) på Klækken. Foto: Alf Simensen / NTB

Det blir stadig verre for Ap  på meningsmålingene. Partiet har aldri hatt så dårlige resultater på en TV 2-måling som nå, med svake 16,5 prosent. FrP stiger, og nærmer seg Ap i størrelse.

Til tross for at statsminister og Ap-leder Jonas Gahr Støre i disse dager lar avbilde i folkelig strikkegenser på Klækken hotell, fortsetter populariteten å synke.

På Kantars måling for mars har Arbeiderpartiet historisk dårlig oppslutning. 16,9 prosent i februar var den forrige. I mars synker tallet til 16,5 prosent oppslutning. Det skriver TV 2.

NTB melder om saken  mandag kveld.

Arbeiderpartiet ligger nå ikke langt unna et voksende FrP på målingen (FrP øker med 1,4 prosentpoeng, til 14, 4 prosent).

Det er lite trøst å finne for Ap-ledelsen i detaljene fra målingen.

Bakgrunnstallene viser nemlig at over halvparten av Arbeiderpartiets velgere fra stortingsvalget i 2021 nå har forlatt partiet.

Kantar har beregnet at 227.000 av de tidligere Ap-velgerne har satt seg på gjerdet, mens 184.000 av dem har gått til andre partier, 87.000 av dem til Høyre og 43.000 av dem til SV.

Tidligere Ap-topp Bjørn Tore Godal sier rett ut det mange i partiet åpenbart tenker, nemlig at det må gjøres bytter i partiledelsen. Han foreslår Tonje Brenna og Hadia Tajik som nestledere under Støre.

– Partileder Jonas har tatt til orde for fornyelse, og skal vi ta det på alvor, må det også gjelde partiledelsen, sier Godal.

Andre vil si at partiets problemer stikker adskillig dypere enn at en retur av Hadia Tajik kan løse dem. Mange vil tvert imot mene at hun kun kan bidra til å gjøre vondt enda verre.

Det blåser rett og slett ingen venstrevind over Norge nå. Felles for alle partiene på venstresiden er at de går tilbake.

MDG er og blir under sperregrensen, og ligner mer og mer på et avsluttet kapittel i norsk politikk.

KrF overrasker mange ved å øke mest av alle.

Høyre går også frem og får 29,9 prosent, men er under de verdiene på mer enn 30 prosent som en del andre målinger har gitt partiet.

Hele målingen:

Rødt 5,7 (-1,1), SV 9,4 (-0,6), Ap 16,5 (-0,4), Sp 6,6 (-0,9), MDG 3,5 (-0,3), V 4,7 (0), KrF 4,3 (+1,9), H 29,9 (+0,9), Frp 14,4 (+1,4), Andre 5 (-1)

Målingen er gjennomført av Kantar på vegne av TV 2 med telefonintervjuer. 992 personer er intervjuet mellom 27. februar og 3. mars i år. Feilmarginen er mellom 1,4 og 2,8 prosentpoeng.

Les også: 

Vedum og Støre lover: Ingen store skatteøkninger på gang

Bestill fra Document forlag:

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Kjøp flere gode bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.