Både statsminister Erna Solberg og Ap-leder Jonas Gahr Støre taper terreng.

Både Høyre og Frp går tilbake på en ny TV 2-måling. Samtidig slår Rødt til med rekordhøy oppslutning og sikrer flertall for regjeringsskifte.

Målingen er gjort av Kantar TNS for TV 2. Dersom resultatet var det samme under et stortingsvalg, kunne Ap, Sp, Rødt og MDG ha gått sammen og sikret seg 86 mandater, mot de borgerlige partienes 83.

Høyre går tilbake med 3,6 prosentpoeng på målingen og får en oppslutning på 24,5 prosent, mens Frp går tilbake med 2,3 prosentpoeng og ender på 12,4 prosent.

– Vi har hatt noen vanskelige saker. Det er ingen tvil om at situasjonen i nord er vanskelig, samtidig som det er sesongavslutning på Stortinget med mye diskusjon om store enkeltsaker, sier statsminister Erna Solberg (H).

Det eneste regjeringspartiet med fremgang er Venstre, som øker med 0,4 prosentpoeng til 4,5 prosent. På den andre siden går også Ap tilbake med 0,4 prosentpoeng og får en oppslutning på 23,4 prosent.

Rødt slår til med sin høyeste oppslutning noen gang på TV 2-målingene, med 5,6 prosent – en framgang på 1,8 prosentpoeng fra mai. Bakgrunnstallene viser at Rødt henter mange velgere fra Arbeiderpartiet.

– Vi står for noe annet enn regjeringen og er en tydelig opposisjon til Erna Solbergs mørkeblå politikk, sier partileder Bjørnar Moxnes til TV 2.

For de øvrige partiene er oppslutningen som følger (endring i parentes): Sp: 11,3 (+1,0), SV: 8,5 (+0,9), KrF: 5,3 (+0,6), MDG: 3,2 (+0,9), andre: 1,3 (+0,6).

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.