Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Bunnen har falt ut av Arbeiderpartiet: Partiet oppnår 18,4 prosent etter et tap på 6,3 prosentpoeng. – Vi må skjerpe oss, sier Ap-nestleder Hadia Tajik.

Med 18,4 får Ap-leder Jonas Gahr Støre den dårligste TV 2 / Kantar-målingen noensinne. Støre vil ikke stille til intervju, skriver TV 2.

Senterpartiet puster Arbeiderpartiet i nakken på Kantars siste måling. Partiene er omtrent jevnstore, med henholdsvis 16,2 og 18,4 prosents oppslutning.

18,4 prosent er mindre enn halvparten av 36,9, som var tallet daværende Ap-leder Thorbjørn Jagland satte som ultimatum foran valget i 1997.

– Det er et veldig dårlig resultat for Arbeiderpartiet. Nå har vi over lengre tid hatt mye oppmerksomhet rundt utenomsportslige aktiviteter. Det må vi selv ta ansvaret for, sier Hadia Tajik.

Vedum: – Vil ikke diskutere kandidater

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum vil ikke svare på om det er han selv eller Støre som er statsministerkandidat.

– Vi har sagt hele tiden at vi ønsker en Sp-Ap-basert regjering og ikke gått inn på noen diskusjoner om noen kandidater, statsråder eller kabaler, sier Vedum.

– Er Støre en velgermagnet? spør TV 2s reporter Trygve Slagsvold Vedum.

– Jeg og Jonas Gahr Støre samarbeider veldig godt, og han er en dyktig mann, svarer Vedum.

Heller ikke Tajik vil være kategorisk på spørsmålet om hvorvidt Arbeiderpartiet vil sitte i regjering med en statsminister fra et annet parti.

– Det er et hypotetisk spørsmål, og et år før valget har jeg ikke tenkt å forskuttere noen ting.

Tallene:

Ap 18,4 (-6,3), Høyre 24,0 (+4,4), Sp 16,2 (+2,6), Frp 12,8 (+1,4), SV 7,2 (-2,4), Rødt 6,1 (+0,6), MDG 4,7 (-1,0), KrF 5,1 (+1,2), V 4,3 (+1,1) og andre partier får 1,1 prosents oppslutning.

Her er ebok-utgaven! Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.