Arbeiderpartiet og Jonas Gahr Støre når stadig nye bunnivåer. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Arbeiderpartiet går mest tilbake på Sentios maimåling for Nettavisen og Amedia. Partiet får en oppslutning på 23,1 prosent, tilbake 4,4 prosentpoeng fra april.

Dette er Aps laveste oppslutning på Sentio-målingen siden januar 2018, skriver Nettavisen.

Samtidig fortsetter både Rødt og Senterpartiet å fosse fram. Partiene får en oppslutning på henholdsvis 6,6 og 15,8 prosent.

– Siden oppstarten vår i oktober 1997, har vi ikke målt bedre resultater for Rødt og Senterpartiet, sier administrerende direktør Arve Østgaard i Sentio.

Ap er langt fra fornøyd med resultatet.

– Det er jo en veldig dårlig måling for Arbeiderpartiet, og så er spørsmålet om det er en enkeltstående måling, eller om det vil være flere målinger som viser det samme, sier partisekretær Kjersti Stenseng.

Rødt-leder Bjørnar Moxnes mener partiets saker treffer stadig flere nordmenn.

– Jeg tror at stadig flere ser at Rødt er partiet for arbeidsfolk, fordi vi står på mot sosial dumping og EØS, og også er imot velferdsprofitørene, sier Moxnes.

I dag er han Rødts eneste stortingsrepresentant, men om målingen hadde vært valgresultatet, ville han fått elleve nye stortingskolleger.

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum sier at resultatet er godt over det han hadde sett for seg.

– Det er enormt gode tall for oss, og jeg tror det har mye med at vi har vært tydelige over tid, sier han.

Oppslutningen fordeler seg slik mellom partiene: Ap 23,1 prosent (-4,4 prosentpoeng), Høyre 22,6 (-0,6), Frp 11,9 (+1,9), Sp 15,8 (+0,4), Rødt 6,6 (+2), SV 6,1 (-0,9), MDG 5,1 (+1), KrF 3,6 (+0,2) og Venstre 2,3 (-0,1).

1.000 personer ble intervjuet i perioden 14. til 18. mai. Feilmarginen ligger mellom 1,1 og 3,1 prosent.