Statsminister Jonas Gahr Støre åpnet Røde Kors sin påskesentral i Oslo fredag. Foto: Lise Åserud / NTB

Arbeiderpartiet går her mest frem,  og øker med to prosentpoeng til 24,5 prosent.

Mest tilbake går anti-Nato-partiene SV (-2,8) og Rødt (-1,6), som får en oppslutning på henholdsvis 6 prosent og 5,7 prosent.

For Senterpartiet bare fortsetter den fallende kurven. Nedturen vil ingen ende ta, og partiets oppslutning er mer enn halvert på ett år. Sp går tilbake med 0,6 prosentpoeng fra mars, til et resultat på 8,6 prosent.

Dette er likevel høyere enn resultater i flere andre målinger, der Sp har vært ned på 5- og 6- tallet. Se link til en av disse målingene nederst på siden.

Uansett er det snakk påfallende svake tall for Sp, ifølge meningsmålingsekspertene:

– Vi må tilbake til 2016 for å finne en like lang periode med målinger under 10 prosent, sier administrerende direktør Arve Østgaard i Sentio til Nettavisen.

Klart størst på målingen er Høyre, med et resultat på 27,6 prosent (+0,1). Alle de borgerlige partiene går fram, og dersom målingen var valgresultatet, ville Høyre, Frp, Venstre og KrF kun vært ett mandat unna flertall på Stortinget, med 84 mandater til sammen.

For de øvrige partiet er utviklingen på målingen slik: Frp: 11,2 prosent (+ 0,8), Venstre: 5,7 prosent (+0,8), MDG: 3,9 prosent (+1,0), KrF: 3,2 prosent (+0,7), Andre (i hovedsak Demokratene): 3,6 prosent (-0,4).

I målingen er 1.000 personer er spurt om hva de ville stemt om det var stortingsvalg i morgen. Målingen er tatt opp fra 5. til 10. april, og feilmarginen ligger på mellom 1,3 og 3,1 prosent.

Les også: 

Høyre nærmer seg 30 prosent i ny måling. Sp faller tungt

Kjøp Kents bok her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Støtt oss, bli abonnent du også:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.