MDGs partileder Une Bastholm. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Høyre går fram og ender som klart største parti i Nettavisens måling for august. Samtidig halverer regjeringskollega Venstre stemmene.

I målingen, som er utført av Sentio for Nettavisen , får Høyre støtte av 29,7 prosent, en oppgang på 4,5 prosentpoeng. Resultatet er Høyres beste på Sentios målinger siden januar 2018.

– Det er alltid hyggelig med gode tall. Men det viktigste er å beholde kontrollen med smitten, slik at vi kan skape flere jobber og inkludere flere i arbeidslivet, sier partileder og statsminister Erna Solberg (H) til Nettavisen.

For Venstre går derimot pilen en annen vei. De er ned 2,3 prosentpoeng til 2,1. Tredje regjeringsparti KrF står nærmest på stedet hvil og ender på 2,6 prosent.

Både Arbeiderpartiet og Senterpartiet faller med henholdsvis 1,1 og 1,4 prosentpoeng og ender på 23,1 og 12,6 prosent.

De ville dermed vært avhengig av både SV, som går fram 1,1 prosentpoeng til 8 prosent, og Rødt (4,1 prosent) for å danne regjering.

– Nå har vi et partiprogram som er i sluttfasen som vil vise retningen for en rødgrønn regjering, så det er det som er jobben vår nå, å få fram de politiske skillelinjene som det ikke har vært så mye fokus på de siste månedene, sier partisekretær Kjersti Stenseng i Ap.

MDG faller 1,4 prosentpoeng og havner under sperregrensen med 3,9 prosent. Frp ender på 12,8 prosent (+1,5) og er større enn Sp før første gang siden februar.Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.