Tankevekkende utvikling for MDG-leder Une Aina Bastholm. Foto: Annika Byrde / NTB

Først fikk MDG en solid nedtur i høstens valg, og havnet under sperregrensen. Nå er det de som faller mest av alle partiene i en fersk oktobermåling.

NTB melder om denne nye målingen, der 1000 personer er intervjuet i perioden 11. til 19. oktober. Målingen er gjennomført av Sentio på vegne av Nettavisen og Amedia.

Det er relativt små bevegelser mellom partiene, det vi si bortsett fra for MDGs vedkommende.

MDGs fall er ifølge avisen det eneste som ligger innenfor feilmarginen. Partiet lå i september oppe på 5,5 prosent, men faller i oktober ned på valgresultatet på 3,9 prosent igjen. Det er signifikant, og varsler om en klar trend blant velgerne.

– Vi skulle selvsagt ønske at målingen hadde vært enda bedre. Samtidig gjorde vi et godt valg som ga oss en tredobling antall representanter på Stortinget, sier fungerende MDG-leder Kriss Rokkan Iversen til avisen.

Tredoblingen betyr at partiet gikk fra én til tre representanter. Det Rokkan refererer til som et godt valg, innbar at MDG havnet under sperregrensen og dermed ikke fikk ett eneste utjevningsmandat noe sted i landet.

Ap ligger fortsatt over valgresultatet, mens Sp er så vidt under.

Ap går tilbake 0,8 prosentpoeng til 27,4 prosent på målingen, fortsatt over valgresultatet. Sp går fram 0,8 prosentpoeng til 12,8 prosent, som er under valgresultatet på 13,5 prosent.

Resultater for de øvrige partiene (endring i prosentpoeng fra forrige Nettavisen-måling i parentes): Frp 11 posent (–0,2), Høyre 21 prosent (+1,0), KrF 2,7 prosent (–0,4), Rødt 4,8 prosent (–0,6), SV 8,6 prosent (+1,1) og Venstre 4,6 (+0,5).

Feilmarginene ligger mellom 1,1 og 3,0 prosent på målingen og er størst for de største partiene.

Les mer om det partiledelsen i MDG betegner som et godt valg:  

MDG er valgets store taper: Opp som en løve, ned som en slapp vaskeklut

Høst er lesetid: Bestill årets boknyhet, full av sjokkerende avsløringer:

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Bestill også :
Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Kjøp bokpakke med «Hypermoral» og «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!

Kjøp Asle Tojes siste bok her!

Bli medlem, og få tilgang til alt vårt stoff straks det publiseres:


Vi trenger DIN støtte! Gi et bidrag til Document i dag:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.