Nytt

Arbeiderpartiet går fram, mens Høyre går tilbake og ender med oppslutning på henholdsvis 25,9 og 26,6 prosent på en ny måling, utført for Dagens Næringsliv.

Generelt er det ikke de store endringene fra forrige partibarometer fra juli til målingen for august for noen av partiene, viser tallene på meningsmålingen utført av Sentio for Dagens Næringsliv. Den er basert på 1.000 intervjuer i perioden 14. til 20. august. Alle endringene er så små at de er innenfor feilmarginen, som er mellom 0,9 og 3,3 prosentpoeng.

Det til side, resultatene indikerer at Ap-leder Jonas Gahr Støre, etter en rekke svake målinger, kryper nærmere statsminister Erna Solberg og Høyre. Ap går fram 0,8 prosentpoeng til 25,9, mens Høyre går tilbake 0,5 til 26,6 prosent – det skiller kun 0,7 prosentpoeng mellom de to største partiene.

– Målingen befester inntrykket fra etter sommeren av at vi løfter oss, sier Støre til avisen.

Solberg er fornøyd med eget partis oppslutning, som ligger på nivå med valgoppslutningen fra i fjor. Fremskrittspartiet ser for øvrig ikke ut til å ta veldig stor skade av Sandberg-saken. De går bare 0,7 prosentpoeng tilbake og får 13,3 prosent oppslutning. Venstre går fram 0,4 prosentpoeng til 3,6 prosent, men er fremdeles under sperregrensen, og dermed ville regjeringen ikke fått flertall på Stortinget om dette hadde vært utfallet av et stortingsvalg.

Opposisjonspartiene Rødt og SV går begge tilbake 0,9 prosent poeng til 4,4, og 6,4 prosents oppslutning, mens Senterpartiet går fram 0,5 prosentpoeng til 10,7 prosent. KrF øker marginalt fra sperregrensenivået med 0,2 prosentpoeng til 4,2 prosent, men intervjuene ble gjort før Bekkevold-saken virkelig tok av i mediene. MDG øker mest på målingen, 1,3 prosentpoeng til 3,4 prosents oppslutning.