AP-leder Jonas Gahr Støre og Kjersti Stenseng Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix

Arbeiderpartiet får en oppslutning på 20,1 prosent på en ny meningsmåling. Dermed er Ap kun landets tredje største parti, bak Senterpartiet og Høyre.

– Det er et nivå som er altfor lavt for Arbeiderpartiet, sier Arbeiderpartiets partisekretær Kjersti Stenseng om Norstats måling for Aftenposten og NRK.

Ap faller 1,1 prosentpoeng siden forrige måling og lander på 20,1 prosent.

Også Høyre faller på målingen, men selv med 2,6 prosentpoengs tilbakegang, leder Erna Solberg landets største parti. Høyre får 22,6 prosent oppslutning. Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum har tatt Senterpartiet forbi Ap og får 21,3 prosent. Det er en framgang på 1,1 prosentpoeng.

I Arbeiderpartiet er man langt fra fornøyd med tallene.

– Vi har ligget stabilt for lavt over lang tid. Vår jobb blir å få fram våre politiske løsninger. Vi har gjort en stor jobb med et partiprogram som skal svare på det som er situasjonen i Norge nå, sier Stenseng til NRK.

Slik er oppslutningen for de øvrige partiene: Frp 11,3 prosent (-0,3), SV 8,9 (+1,9), MDG 3,9 (+0,3), KrF 3,7 (+1,5), Rødt 3,7 (-1,3), Venstre 2,5 (-0,2)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.