Sylvi Listhaug (FrP) har grunn til å være fornøyd. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Ap faller hele 3,7 prosentpoeng, og Sp faller 1,6 prosentpoeng, på en ny meningsmåling. FrP, SV og Rødt går klart frem. For Høyre er det grått.

Målingen er utført for Vårt Land og offentliggjort denne uken. Arbeiderpartiet har fått liten uttelling hos velgerne for sin første måned i regjering, det samme gjelder Senterpartiet. Med en tilbakegang på henholdsvis 3,7 og 1, 6 prosentpoeng har de to rødgrønne regjeringspartiene fått en haltende start.

Ap’s partisekretær Kjersti Stenseng sier ifølge NTB at andre saker har tatt fokus den siste uka, og legger til at regjeringen arbeider med å «snu åtte års forskjellspolitikk».

– Det er store forventninger til dette arbeidet, med god grunn. Den siste uka har andre saker tatt fokus, men nå vil vi tilbake til å snakke politikk, skriver hun til Vårt Land.

Men at det butter imot for de to nye regjeringspartiene, betyr ikke at forrige statsminister, Erna Solberg, kan juble. Hennes parti Høyre gjør en dårlig måling og får svake 20,6 prosent.

Det noteres ellers at FrP gjør nok en god måling og øker mest av samtlige partier, med 2 prosentpoeng. MDG ligger fortsatt på et lavt nivå, med svake 3,4 prosent, godt under sperregrensen. Luften ser ut til å være gått ut av deres «grønne prosjekt» i denne omgang.

Rødt får rekord på Norstats målinger for Vårt Land med en oppslutning på 6,5 prosent. SV ville med målingens oppslutning på 9,9 prosent fått sitt beste resultat siden 2005. Til sammen ville de to ytterliggående sosialistpartiene fått 30 mandater.

Slik er resultatene på målingen: Rødt får en oppslutning på 6,5 prosent (+1,8), SV får 9,9 prosent (+1,0), Ap får 24,3 prosent (-3,7), Sp får 11,6 prosent (-1,6), MDG får 3,4 prosent (+0,2), KrF 3,4 prosent (+0,3), Venstre 4,4 prosent (-0,3), Høyre 20,5 prosent (-0,6) og FrP 13,0 prosent (+2,0).

964 personer svarte på undersøkelsen, som ble gjort mellom 16. og 22. november og har en feilmargin på mellom 1,1 og 3,3 prosentpoeng. Feilmarginen er størst for de største partiene.

Julegavetips! Bestill den nye utgivelsen fra Document Forlag:

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Bestill også høstens store boknyhet:
Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi trenger DIN støtte! Gi et bidrag til Document i dag:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.