Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap). Foto: Heiko Junge / NTB

Ap går noe frem i TV 2s ferske stortingsmåling, men partiet har fortsatt en oppslutning på kun 18 prosent. Nesten halvparten av velgerne har forlatt Støres parti siden 2021.

Ap får denne gangen en oppgang på 1,5 prosentpoeng, og ender på 18 prosents oppslutning. Selv om pilen peker noe oppover, er resultatet svært svakt for partiet.

NTB melder om saken, og det opplyses at fremgangen er innenfor feilmarginen og kan skyldes tilfeldigheter ved utvalget som er spurt.

Målingen er utført av Kantar for TV 2.

Status for Ap halvannet år etter valget er lite å juble for. Valgekspert Terje Sørensen påpeker at bakgrunnstallene viser at nesten halvparten av velgerne har forlatt Ap siden 2021.

– Det er ikke uvanlig at partier som har opplevd en sterk tilbakegang gjennom måneder, får en reaksjon oppover. Om det blir en varig trend, gjenstår å se i neste måling, sier han.

I snitt for målingene i mars lå Arbeiderpartiet på 17,3 prosent.

Regjeringspartiet Sp faller med 1 prosentpoeng, til svake 5,6 prosents oppslutning.

Høyre er igjen største parti i TV 2s måling med en oppslutning på 30,6 prosent, opp 0,7 prosentpoeng fra mars. De borgerlige ville ha fått flertall med 87 mandater hvis målingen var valgresultatet.

Det vill dermed vært klart for skifte til en borgerlig regjering, som man har sett både i Sverige og Finland i det siste.

Hele målingen (endring fra forrige måned i parentes): R 6,4 (+0,7), SV 9,9 (+0,5), Ap 18 (+1,5), Sp 5,6 (-1), MDG 4 (+0,5), V 4,3 (-0,3), KrF 3,1 (-1,2), H 30,6 (+0,7), FrP 12,6 (-1,9), Andre 5,6 (+0,5).

Målingen er utført mellom 27. og 31. mars og 977 personer er spurt. Feilmarginen er på mellom 1,4 og 2,8 prosentpoeng.

Les også: 

Støre i mål: Ap halvert

Bestill fra Document:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Kjøp flere gode bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.