Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) og finansminister Trygve Slagsvold Vedum. Foto: Annika Byrde / NTB

Begge regjeringspartiene sliter på en ny meningsmåling. Høyre, FrP og Venstre bykser fremover. MDG faller videre mot avgrunnen.

NTB forteller om målingen som Ipsos har utført for Dagbladet. Ap får her en oppslutning på 20,7 prosent, 3,3 prosentpoeng lavere enn i novembermålingen, skriver Dagbladet. Det er også 5,6 prosentpoeng lavere oppslutning enn ved valget i høst, og et svært dårlig resultat for statsminister Støre.

– Flere er utålmodige og har store forventninger til regjeringen, sier Ap’s partisekretær Kjersti Stenseng til avisa.

Senterpartiet faller tilnærmet like mye målt i prosentpoeng, med 3,0, men tatt i betraktning partiets relative størrelse er det en betydelig større tilbakegang. Partiet får en oppslutning på kun 10,4 prosent på målingen.

Mange vil oppfatte målingen som en beskjed om at velgerne ikke er fornøyd med hvordan Støre & Vedum har håndtert utfordringer som Covid og strømsituasjonen.

Høyre på sin side går frem 2,5 prosentpoeng til 24,8 prosents oppslutning, og er dermed landets største parti.

FrP er nå landets tredje største parti igjen. Oppslutningen på 12,8 prosent er 1,5 prosentpoeng fram fra samme tid i forrige måned.

MDG får nok en elendig måling, og er nå helt nede på 2-tallet, med kun 2,8 prosent velgerstøtte.

Oppslutningen for de øvrige partiene er som følger (endring fra november i parentes): SV: 9,4 (+0,1), Venstre 6,3 (+1,8), Rødt 5,8 (+0,4), KrF: 2,9 (+0,4).

Av ikke-oppgitte grunner har Dagbladet/Ipsos latt være å presentere tall for kategorien Andre.

Feilmarginen i meningsmålingen er på mellom 1,5 og 3,3 prosentpoeng.

 

Bestill fra Document forlag i dag:

Kjøp Kents bok her!


Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.