Flertall sammen: Leder i Venstre, Guri Melby, leder i FrP, Sylvi Listhaug o g leder i Høyre, Erna Solberg. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

I Dagbladets nye måling får Høyre, Venstre og Frp 85 mandater og dermed flertall. Samtidig fortsetter fallet for Arbeiderpartiet, mens FrP er over 15 prosent.

I augustmålingen Ipsos har laget for Dagbladet, fortsetter Arbeiderpartiet å tape oppslutning. I denne målingen får partiet 21,6 prosent, ned 1,5 prosentpoeng fra forrige Dagbladet-måling.

Det er NTB som melder om dette fredag kveld.

Ap lekker velgere både til Høyre, Senterpartiet og Frp. Partiet har vært enda lavere i andre målinger i august, faktisk under 20 prosent, noe Document har omtalt. Se link til artikkel under.

Regjeringspartner Sp går opp en prosent i målingen, til 5,7. Det er uansett er et svakt resultat for finansminister Vedums parti.

Høyre fremdeles landets største parti med en oppslutning på 27,2 prosent, opp 0,4 prosentpoeng fra forrige måling i juni.

– Putins invasjonskrig i Europa som fører med seg galopperende priser på helt nødvendige ting, gjør nok at mange søker seg til partier som er utålmodige etter å få på plass gode og realistiske løsninger, sier Høyre-nestleder Tina Bru.

Venstre og Fremskrittspartiet gjør det også litt bedre enn ved forrige måling, og går opp henholdsvis 0,2 og 0,3 prosentpoeng til 4,2 og 15,1 prosents oppslutning.

Dermed ser FrP ut til å ha stabilisert seg på relativt høye verdier i flere målinger i senere tid.

Hvis denne målingen ble valgresultatet, hadde de tre H, FrP og V partiene fått 85 mandater på Stortinget. Det er akkurat nok til å få flertall, uten hjelp fra KrF.

Mange vil mene det per i dag fremstår som lite realistisk med en regjering der dagens utgaver av Venstre og FrP inngår.

For MDG er det fremdeles trist. Nyheten om partileder Une Bastholms avgang har ikke utløst verken noe løft eller fall, partiet ligger stabilt midt på 3-tallet (3,5, ingen endring siden sist), og er under sperregrensen.

De to ytre venstre-partiene SV og Rødt (sosialistene og kommunistene) faller i målingen, Rødt får 7,4 prosent (-1,1) og SV 7,4 (-1,6).

KrF ender på 3,8 prosent (+0,2). Dagbladet velger å ikke engang nevne kategorien Andre i sin måling, til tross for at kategorien vanligvis utgjør 3-4 prosent av velgerne.

Feilmarginene er på mellom 1,4 og 3,3 prosentpoeng.

Les også: 

Ny sjokkmåling for regjeringen: Ap under 20 prosent, også Sp faller tungt

To gode bøker av Kent Andersen, bestill dem her:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Kjøp Kents bok her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.