Partilederne Jonas Gahr Støre og Siv Jensen. Foto: Lise Åserud / NTB

FrP gjør et kraftig byks på Vårt Lands meningsmåling til 13,3 prosent, partiets beste resultat i hele koronaperioden. En Moria-effekt, tror valgforsker Johannes Bergh.

På Norstats septembergallup, som er gjort for Vårt Land, er FrP månedens klare vinner, med en fremgang på 3,6 prosentpoeng fra forrige måling.

Arbeiderpartiet synker videre og går tilbake 1,4 prosentpoeng til 22,6 prosent.

Ap har hatt flere stygge tall i det siste, og dagens måling gir partiet den dårligste noteringen siden oktober i fjor. Partiet ligger nå nær fem prosent under forrige valg.

Høyre får en oppslutning på 25,3 prosent, ned 1,5 prosentpoeng.

KrF får økt oppslutningen med 0,4 prosentpoeng og er med 4,1 prosent over sperregrensen. MDG faller 0,7 prosentpoeng og ligger på 4,2 prosent. Venstre står på stedet hvil med en oppslutning på 3,2 prosent, mens Rødt går tilbake med 0,8 prosentpoeng og får en oppslutning på 3,4 prosent.

Senterpartiet har en økning på 0,3 prosentpoeng og ender på 14,3 prosents oppslutning. SV får en oppslutning på 7,8 prosent, ned 0,1 prosentpoeng.

Andre partier får 1,8 prosents oppslutning, en oppgang på 0,1 prosentpoeng fra augustmålingen.

Målingen ble gjennomført fra 14. til 20. september med 948 respondenter. Feilmarginen er mellom 1,0 og 3,3 prosentpoeng. (NTB)

 

Kjøp Halvor Foslis bok her!