Erna Solberg (H) i Stortinget. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Plutselig elsker ikke alle Erna og Høyre lenger. Nå stopper det opp litt for partiet, og enda verre er det for FrP. Men fortsatt klarer de borgerlige så vidt å holde et flertall.

De borgerlige partiene går tilbake, men får likevel så vidt flertall i Dagbladets siste meningsmåling.

Arbeiderpartiet er fortsatt under 20 prosent, skriver NTB fredag kveld.

Statsminister Jonas Gahr Støres Ap går fram ubetydelige 0,1 prosentpoeng fra forrige måned, men har foreløpig fått en pause på ferden nedover. Partiet ender på 19,9 prosent.

Også regjeringsmakker Senterpartiet går fram, med 1,4 prosentpoeng til en oppslutning på (fortsatt svake) 6,2.

– Det er selvsagt fint med framgang, men dette er ikke et nivå vi trives på, sier Arbeiderpartiets partisekretær Kjersti Stenseng til Dagbladet.

SV stiger med 1,2 prosentpoeng til en oppslutning på 9,6, men samlet sett ville venstresida og Miljøpartiet De Grønne kun ha fått 84 mandater hvis dette hadde vært valgresultat.

De borgerlige får et knapt flertall. Høyre er største parti med en oppslutning på 29,1 prosent, etter et lite fall.

Fremskrittspartiet faller denne gangen hele 2,9 prosentpoeng, og måles til 11,8. Den nedadgående tendensen for FrP har vært tydelig i flere målinger i senere tid. Partiet sliter med å vinne velgere.

Hele målingen: Rødt 6,3 (+0,4), SV 9,6 (+1,2), Ap 19,9 (+0,1), Sp 6,2 (+1,4), MDG 4,1 (+0,8), KrF 3,4 (+0,3), V 4,6 (-1,4), H 29,1 (-0,7), Frp 11,8 (-2,9).

Målingen er utført av Ipsos for Dagbladet i uke 50 og 1.000 personer er spurt. Feilmarginen er mellom 1,3 og 3,3 prosentpoeng.

De to aktørene Dagbladet/ Ipsos har latt være å nevne kategorien Andre.  Det er uvisst om det skyldes en amatørmessig forglemmelse, eller om det er et bevisst forsøk på å utelate denne kategorien.

Les også:

Fortsatt elendig for Støre og Ap

Bestill de nye bøkene fra Document forlag:

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Kjøp julegavene fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar i debatten.