Statsminister Erna Solberg og Høyre faller tre prosentpoeng på Dagbladets nye måling, og lander på 17 prosent.

– Dere kjenner jo meg og jeg har ikke tenkt å gi opp! Heldigvis viser andre målinger bedre tall for Høyre. Jeg tror på hardt arbeid. Vi skal bruke de neste dagene til å fortelle om hvorfor folk skal stemme Høyre, skriver statsminister Solberg i en tekstmelding til Dagbladet.

Med 17 prosent faller Høyre tre prosentpoeng fra Dagbladets forrige måling. Hadde dette vært valgresultatet, ville Høyres stortingsgruppe blitt redusert med 16 representanter. Det betyr at partiet ville ha mistet en tredel av stortingsrepresentantene sine. Sammen får Høyre, Venstre, Frp og KrF 68 mandater.

Men heller ikke Arbeiderpartiet har en god måling, og rykker ned med 0,3 prosentpoeng til 22,9 prosent. En regjering bestående av Ap, SV og Sp får 83 mandater, to unna flertall. Dermed er de avhengig av støtte fra MDG eller Rødt for flertall.

Oppslutning til de øvrige partiene på Ipsos-målingen, med endring fra forrige måling i parentes: Frp 11,8 (-0,7), Sp 12,2 (-0,3), SV 11,8 (+2,9), Venstre 6,1 (+2,7), Rødt 6 (+1,4), KrF 4,2 (+1,6), MDG 4,3 (-2,0), Andre 2,8 (-0,7).

Målingen er gjennomført mellom 6. og 8. september. Dagbladet oppgir ikke antall respondenter eller feilmargin.

 

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂