Lite å juble for: Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre må svelge nok en elendig meningsmåling. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Den ene meningsmålingen etter den andre bekrefter samme trend: Arbeiderpartiet raser utforbakke, og det i stor fart. Nå rapporteres det dårligste resultatet noensinne i Norfaktas målinger.

Ifølge NTB stuper Ap til et til nytt bunnivå i en fersk måling. Når får partiet bare 21 prosents oppslutning på oktobermålingen i Klassekampen og Nationen, utført av. Det er hele 3,7 prosentpoeng lavere enn måneden før.

Talenes tale er tydelig. Arbeiderpartiet mangler appell, og velgerne rømmer fra partiet. Bare 47 prosent av dem som stemte Ap ved stortingsvalget i 2017, sier de ville gjort det igjen, opplyser NTB.

20 prosent av Ap-velgerne sier de er usikre og har satt seg på gjerdet. Hele 13 prosent av Aps 2017-velgere går til Senterpartiet.

Resultatet i denne målingen er det er det svakeste for Arbeiderpartiet siden Norfakta begynte å utføre månedlige stortingsmålinger for Klassekampen og Nationen i desember 2008. Om dette ble valgresultatet ville Ap ha gjort sitt dårligste stortingsvalg siden 1924.

Dette er en svært dårlig utvikling for partiet, og for partileder Støre. Tallene kommer kort tid etter at Joans Gahr Støre har hatt mye tid i mediene i forbindelse med fremlegging av nytt statsbudsjett. Denne taletiden har ikke bidratt i noen god retning for partiet.

Document omtalte torsdag Støres innsats i forbindelse med debatten om statsbudsjettet.

Men om det går dårlig for Ap, kan andre partier glede seg. For samtidig måles Sp til 17 prosent, som er en oppgang på 3,6 prosentpoeng siden september.

– Flere og flere ser oss som et verktøy for sin hverdag. Folk ser at vår politikk er like relevant for Groruddalen som Gudbrandsdalen, sier Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum til Nationen.

Ap, SV og Sp får 83 mandater, to mandater mindre enn de 85 som kreves for stortingsflertall. Med Rødt og MDG får de til sammen 101 mandater.

Oppslutningen til partiene fordeler seg slik: SV 6,6 (-1,5), Ap 21 (-3,7), Sp 17 (+3,6), KrF 3,4 (-0,7), Venstre 3,9 (+1), Høyre 22,9 (-2,7), Frp 13,1 (+0,3), Rødt 4,4 (+1,1) og MDG 5,6 (+2,1).

Målingen er utført 6. og 7. oktober. 1.001 personer er intervjuet. Feilmarginen varierer mellom 1,1 og 2,7 prosentpoeng og er størst for de største partiene.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.