Statsminister Jonas Gahr Støre. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Ap havner nok en gang godt under 20 prosent, i en ny meningsmåling fra Opinion. Resultatet er det nest svakeste noen gang i en Opinion-måling.

Arbeiderpartiet og Jonas Gahr Støre får svake 18,1 prosents oppslutning i målingen, som er utført for FriFagbevegelse, Dagsavisen og Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

NTB melder om saken.

Resultatet er et hakk – 1,2 prosentpoeng – bedre enn bunnoteringen i forrige måling fra Opinion, da partiet bare fikk 16,9 prosent. Men det er lite å juble over, ifølge ekspertene.

Valgforsker Johannes Bergh ved Institutt for samfunnsforskning sier til FriFagbevegelse at målingen er dårlig nytt for Ap.

– Det er ingenting som tyder på at partiet har lykkes med å vinne over nye velgere siden sist, sier han.

Krisen for Støre og Ap vedvarer, og det er ingen umiddelbare lyspunkter i sikte. Mange hadde trodd at fremleggelsen av det første statsbudsjettet fra Støre-regjeringen ville kunne gi et løft. I stedet ble det motsatt.

Ellers er mye som det har vært i målinger i senere tid. Det vises solid framgang for Høyre, som får en oppslutning på 32,7 prosent. Det er mer enn Ap, Sp og SV – til sammen.

SV måles til 9,5 prosent, en oppgang på 0,8 prosentpoeng fra forrige måling og en oppgang på 1,9 prosentpoeng siden valget.

Venstre kan glede seg over en framgang på 2,7 prosentpoeng, til 5,8 prosent. Venstre er dermed større enn Senterpartiet.

Senterpartiet blir liggende omtrent stille med 5,4 prosent, ikke langt unna sperregrensen. Mens FrP faller 1,2 prosentpoeng ned til 12,2 prosent.

Rødt går tilbake 0,7 prosentpoeng til 6,7 prosent.

Også MDG og KrF faller, sistnevnte med hele 1 prosentpoeng, og havner begge igjen under sperregrensa, der det later til at de begge nå har tatt fast tilhold i norsk politikk.

Kategorien Andre er her nede på 2,9 prosent, og dette fordeler seg slik på de største partiene:

Industri- og næringspartiet (1,3 prosent), Demokratene (0,5 prosent) og Liberalistene (0,5 prosent).

I alt 967 respondenter har deltatt i målingen. Feilmarginen er oppgitt til mellom 1 og 3 prosentpoeng.

 

Bli med oss: 

Bestill de nye bøkene fra Document forlag:

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Kjøp julegavene fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.