Rigmor Aasrud er en het kandidat til å lede Arbeiderpartiets valgkomité før det viktige landsmøtet i 2023. 

Aasrud, som er parlamentarisk leder i Ap, vil ikke bruke ordet «krise» om situasjonen i partiet, skriver Dagens Næringsliv.

– Jeg tror det er lett å se at vi gjerne skulle hatt mer oppmerksomhet om de gode tingene vi har lagt frem, men det er bare å innse at alt vil dreie seg om strøm, dårligere råd og at folk er usikre, sier hun.

Aasrud forsvarer partiets politikk, og legger mye av skylden for de elendige meningsmålingene på uforutsette hendelser rundt om i verden.

– Ja, vi forstår tiden vi er i, men jeg skjønner at folk har forventninger til at vi skulle kommet lenger med prosjektet vi landet på Hurdal. Men det er ingen tvil om at vi har vært gjennom et krevende år og at mye ikke har vært som vanlig, sier hun.

Arbeiderpartiet avsluttet 2022 med 17,8 prosent i snitt på målingene. Det er bedre enn bunnmålingen på 14,6 rett før jul, men langt verre enn valgresultatet for knappe halvannet år siden.

Hun skal redde Arbeiderpartiet

Ap’s parlamentariske leder mener at Arbeiderpartiet vil lose folk trygt gjennom «den vanskelige tiden vi er inne i».

– Det er ikke for Ap det er krise, men for dem som har dårlig råd. Det er klart at målingene er for dårlige for oss, men det blir feil å bruke ordet «krise». Situasjonen i Norge dreier seg ikke så mye om Ap, men om situasjonen folk står i. Vi må jobbe med å ta folk gjennom de krevende tidene og vise at Ap er et parti som kan styre, sier Aasrud.

Med begredelige meningsmålinger følger ofte uro i rekkene, og mange har tatt til orde for at ledertrioen Jonas Gahr Støre, Bjørnar Skjæran og partisekretær Kjersti Stenseng bør suppleres med en nestleder til.

Men Aasrud vil ikke skifte ut noen, og mener at Støre er en «god og tygg statsminister».

– Det er partiets organer som bestemmer hvem som skal sitte i ledelsen i Ap. Men jeg ser ingen grunn til at vi skal skifte noen i partiledelsen nå. Jonas gjør en god jobb. Han er til stede, og han er skikkelig. Med situasjonen vi har i Europa, er det viktig at vi har en statsminister som har erfaring fra utenriksfeltet. Det er trygt å ha Jonas der, sier hun.

Bjørnar Skjæran ønsker å fortsette som nestleder, men hvis han blir byttet ut, er Hadia Tajik eller Tonje Brenna de heteste kandidatene.

Aasrud mener at Tajik ikke lenger bør bli belemret med pendlerboligsaken.

– Hadia er i stortingsgruppen og en stor ressurs. Hun gjør en av de jobbene som er veldig viktige nå, med å besøke næringsliv og organisasjoner. Det er viktig for oss i gruppen at vi har mange som er kapable til å være ute i landet og delta i debatter, også i media. Der gjør Hadia en veldig god jobb. Hadia gikk av og beklaget og har gjort opp for seg. Hun er et trygt, godt og hardtarbeidende medlem av gruppen vår. Det er der jeg har mitt ansvar, sier Aasrud.

Hun beroliger folk med at Ap har kontroll.

– Jeg skjønner at folk tenker mye på hvordan de skal få ting til å henge sammen. Både hva gjelder strøm, matvarepriser og stigende renter på huslånet. 2023 blir et krevende år, men vi skal ta folk igjennom en krevende tid, lover hun.

 

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Kjøp «Mesteren og Margarita» her!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» her!

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.