Fylkeslaget til Hadia Tajik står fortsatt ved at hun bør bli nestleder, men kan også leve med at hun blir sentralstyremedlem.

Fylkeslaget har også fremsatt et krav om at Rogaland skal ha en plass i sentralstyret, noe de ikke har i dag.

– Vi har en helt klar forventning om at Rogland er representert i det nye sentralstyret, og det er noe vi legger til grunn at valgnemnda vil legge opp til. Dersom Hadia Tajik ikke blir nestleder, er hun vårt forslag til sentralstyremedlem, sier Jarle Nilsen på vegne av fylkeslaget.

Den siste tiden har nestlederdebatten dreid seg om Hadia Tajik og Tonje Brenna.

Tirsdag ble det klart at både Innlandet og Møre og Romsdal Ap vil ha Tonje Brenna som ny nestleder i Arbeiderpartiet, mens Oslo Ap ikke svarer på hvem de vil ha, men ønsker seg endringer i partiledelsen.

– Oslo Arbeiderparti ønsker endringer i partiledelsen og sentralstyret i likhet med flere andre fylkespartier. Valgkomiteen har et stort ansvar foran seg i en krevende tid for partiet, skriver partisekretær i Oslo Ap, Øyvind Slåke, i SMS til VG og TV2.

Krav om utskiftninger i Ap-ledelsen: Kan bli et bikkjeslagsmål

Partiet skal imidlertid bare ha to nestledere, og dagens nestleder Bjørnar Skjæran stiller til gjenvalg, skriver Dagsavisen.

Hvis både Tajik og Brenna kommer inn i toppledelsen som nye nestledere, vil det innebære at Skjæran må ut, og at sittende partisekretær Kjersti Stenseng vil gå med i dragsuget, ettersom det skal være kjønnsbalanse i toppledelsen.

En rekke fylkeslag har gått inn for kunnskapsminister Tonje Brenna som nestleder, men det bekymrer ikke Rogaland Ap.

– Det har vi fått med oss. Hun er en veldig god kandidat, hun også, og vi er helt trygge på at også Tonje kommer til å gjøre en veldig god jobb. Så er det noen partilag som ennå ikke har sagt hva de mener, og noen av dem har gitt signal om at de kan ende opp med å støtte Hadia. Det gjør at vi er i en veldig privilegert posisjon, sier Nilsen.

Hadia Tajik var nestleder i Arbeiderpartiet fra 2015 til hun trakk seg i mars 2022 i forbindelse med flere pendlerboligsaker.


Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Kjøp «Mesteren og Margarita» her!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!  Du kan også kjøpe e-boken her.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» her!  Du kan også kjøpe den som e-bok e-bok.

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.