Statsminister Jonas Gahr Støre og arbeids- og inkluderingsminister Hadia Tajik da Støre presenterte sin regjering høsten 2021. Foto: Heiko Junge / NTB

På Rogaland Aps årsmøte lørdag skrøt Jonas Gahr Støre (Ap) av tidligere nestleder Hadia Tajik. Det åpner for spekulasjoner om at hun kan være på vei tilbake i partiledelsen.

Det vakte oppmerksomhet da statsminister og Ap-leder Joans Gahr Støre omtalte sin tidligere nestleder og statsråd Hadia Tajik på partiets landsmøte i Rogaland lørdag. Her vanket det nemlig rosende ord, noe som ble svært godt mottatt i fylkeslaget.

Hadi Tajik kommer som kjent fra nettopp Rogaland.

NTB melder om saken:

– Hadia viser at det går. Hun var arbeidsminister og var en av de mest effektive statsrådene vi noen gang har sett, sa han, og ble avbrutt av spontan applaus fra salen, skriver VG.

Støre fortsatte med å liste opp Tajiks gjennomslag som arbeids- og inkluderingsminister.

Han kom ikke nærmere inn på de forhold som gjorde at Tajik ble nødt til å fratre sin stilling, både som statsråd og som partiets nestleder.

Tidligere lørdag skrev Klassekampen at Rogaland er det eneste fylkeslaget som har gjort det klart at de støtter Tonje Brenna som nestleder i Ap. Sju fylkeslag støtter Tonje Brenna. Oslo Ap ønsker endringer i Ap-ledelsen, men de har ikke spilt inn navn.

Det er foreløpig uklart om Støres rosende omtale av Tajik skal tolkes som at han er åpen for at hun igjen blir en del av partiets ledelse, eller om det hele kun var et forsøk på å skape god stemning under møtet i Rogaland Ap.

Les også:  

Rogaland Ap forlanger at Hadia Tajik på nytt får en sentral plass i partiet

Bestill fra Document forlag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Kjøp flere gode bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.