Partileder Jonas Gahr Støre takket Hadia Tajik for innsatsen som nestleder i Arbeiderpartiet. – It ain’t over, det er ikke ferdig, sa partilederen.

– Jeg vil takke deg for å ha vært nestleder og sentralstyremedlem. I de gamle ukebladene sto det: «fortsettelse følger», sa Støre i talen på landsmøtemiddagen fredag kveld.

Støre ble tidligere på dagen gjenvalgt som partileder, mens Tajik for ett år siden måtte gi seg som nestleder etter bråket rundt pendlerboliger. I opptakten til landsmøtet har Tajik blitt lansert som både nestleder, statsråd og sentralstyremedlem.

Foreløpig har ikke 39-åringen nådd helt dit. Mens hun er blitt vraket til de to første postene, har ikke Støre lukket døren helt for et regjerings-comeback, skriver VG.

Støre var imidlertid raus med rosen av stortingsrepresentanten fra Rogaland.

– Du var arbeidsminister i min regjering. Du leverte gjennomslag og hadde en handlingskraft som jeg mener er nesten uten sidestykke, sa Støre ifølge VG.

Han sa at han gleder seg til å jobbe sammen med henne videre.

Hadia Tajik var arbeids- og inkluderingsminister i Støres regjering fra oktober 2021 til mars 2022.


Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp Peder Jensens bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.