Statsminister og Ap-leder Jonas Gahr Støre (Ap) takker Hadia Tajik for innsatsen hun har lagt ned som nestleder, men han har forståelse for at hun trekker seg.

– Hadia Tajik har i kveld informert meg om at hun ønsker å trekke seg som nestleder i Arbeiderpartiet. Jeg har forståelse for beslutningen. Jeg vil takke Hadia for den store innsatsen hun har lagt ned i en årrekke som nestleder for partiet, og jeg vil takke henne for det nære samarbeidet vi har hatt, sier Støre i en uttalelse til NTB.

Støre omtaler Tajik som en svært dyktig politiker med et sterkt engasjement for Arbeiderpartiet og verdiene til partiet.

– Hun har gjennom sitt arbeid vært med på å forme og fornye sosialdemokratiet. Jeg er glad for at Hadia ønsker å fortsette jobben for Arbeiderpartiet og vår politikk fra Stortinget. Jeg vet at hennes kunnskap og erfaringer fortsatt vil være viktig for Arbeiderpartiet i tiden fremover, sier han videre.

Hadia Tajik har vært nestleder i Arbeiderpartiet siden 2015. Søndag kveld gjorde hun det klart at hun trekker seg fra stillingen etter at hun onsdag trakk seg som arbeids- og inkluderingsminister. Bakgrunnen for at hun har trukket seg fra stillingene, er at VG for to uker siden avslørte at Tajik i 2006 fikk skattefri pendlerbolig etter å ha levert inn en leiekontrakt som hun aldri benyttet seg av.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.