Det ligger an til endringer i ledelsen i et Ap som sliter i motvind.

Både Ap-leder Jonas Gahr Støre og Hadia Tajik mener det er naturlig med flere Ap-folk med minoritetsbakgrunn i toppsjiktet i partiet, skriver Dagsavisen.

Etter at stortingsrepresentant Hadia Tajik gikk ut av regjering, partiledelse og sentralstyre, ble det brått helt tomt for Ap-folk med minoritetsbakgrunn i partiets toppsjikt.

Nå er det kun stortingspresident Masud Gharahkhani som er igjen, og han mener det «er en selvfølgelighet i et sosialdemokratisk parti at flere i ledelsen har minoritetsbakgrunn».

– Dette er jeg helt enig i, sier statsminister og Ap-leder Jonas Gahr Støre.

Han mener noe må gjøres for å få flere innvandrere i ledelsen.

– Jeg vil anta at en valgkomité som skal innstille til både partiledelse og sentralstyre på landsmøtet i mai, vil tenke gjennom dette, for å få en så representativ ledelse i Arbeiderpartiet som mulig, sier Støre.

Nye krisetall for Ap: Folket vender Støre ryggen

Statsministeren legger vekt på at Ap skal være representativt for den norske befolkningen.

– Det er tradisjon i Ap at vi skal speile det landet vi styrer, både med geografi, alder og bakgrunn. Valgkomiteen må legge vekt på at disse vervene skal gjenspeile befolkningen, og ta det ansvaret. Ved forrige stortingsvalg fikk vi én som stortingspresident og én som nestleder. Så får vi se ved neste korsvei, sier Støre.

Etter den nye meningsmålingen der partiet fikk rekordlave 14,6 prosents oppslutning, fikk Støre flere spørsmål på pressekonferansen om den dårlige oppslutningen, og om dette eventuelt vil få konsekvenser for dagens partiledelse, som består av ham selv, nestleder Bjørnar Skjæran og partisekretær Kjersti Stenseng.

Støre ville ikke kommentere enkeltnavn, men understreket at hele partiledelsen er på valg på landsmøtet i mai.

– Jeg leser målingene. Dette er ikke målinger som bringer glede. Jeg ønsker selvfølgelig at vi skal løfte oss gjennom det nye året. Men jeg har tro på politikken vi har utarbeidet og at vi skal komme oss gjennom tiden vi nå er i med nye muligheter for Norge, sa Støre.

Også tidligere nestleder Hadia Tajik er enig i at Ap må få mer mangfold også i toppsjiktet, som vil si regjering, partiledelse og sentralstyre.

– Arbeiderpartiet har mange dyktige og erfarne politikere med minoritetsbakgrunn, både i stortingsgruppa vår og med ansvarsfulle verv i ulike deler av landet. Det er flere som er i stand til å bekle større oppgaver. Det er naturlig at vi viser fram denne bredden på alle nivåer i partiet, sier Tajik.

 

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Hvis du bare skal kjøpe én bok før jul, så la det bli «Mesteren og Margarita».

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.