Nytt

Partisekretær Kjersti Stenseng mener Ap ikke kan tåle å ha lavere oppslutning enn 30 prosent over tid. Partileder Støre vil imidlertid ikke tallfeste noe mål.

Ap har vært i hardt vær siden valget i høst, og Stenseng innrømmer overfor VG at Ap fremstår som et splittet parti. Hun er klar på at partiet over tid ikke tåler å ligge på den oppslutningen de har hatt på meningsmålingene det siste året.

– Vi står foran store utfordringer for å øke oppslutningen fra under 25 prosent til 35 prosent. Det skal vi greie. Det går en grense på 30 prosent. Vi skal over tid ikke være under 30 prosent, det går ikke, sier hun.

– Deler ambisjonene

Partileder Jonas Gahr Støre nekter på sin side å tallfeste noen tålegrense for Ap.

– Jeg deler ambisjonene til partisekretær Kjersti Stenseng. Vi skal kjempe sammen for å vinne tilbake velgere fra sofaen og gjerder. Men jeg vil ikke knytte noe tall eller dato til våre ambisjoner, sier Støre til VG.

Videre sier han at han skal jobbe sammen med Stenseng og nestleder Hadia Tajik for å vinne tilbake velgerne i tiden framover.

Det blir en utfordrende jobb for et splittet parti, mener partisekretæren.

– Vi har vært gjennom en ekstremt tøff periode, først med valgnederlaget og så varslene mot Giske. Det er maktkamp, intriger og lekkasjer folk på grasrota er oppgitt over, sier Stenseng.

– Ta partiet videre sammen

Trond Giske er ferdig både som nestleder og i Aps sentralstyre. Nå går jakten på hvem som kan fylle hans rolle i partiledelsen. Stenseng vil imidlertid ikke svare direkte på om hun er den nye lederskikkelsen på venstresiden i partiet.

– Jeg er en av tre i ledelsen, og vi skal ta partiet videre sammen, sier hun.

Sammen med partileder Jonas Gahr Støre og nestleder Hadia Tajik er hun en del av partiets ledertrio fram til landsmøtet i 2019.

 

Kjøp Primo Levis «Hvis dette er et menneske» fra Document Forlag her.