Arbeiderpartiets partisekretær Kjersti Stenseng og leder Jonas Gahr Støre på pressekonferansen etter sentralstyremøtet tirsdag. (skjermdump, NRK)

Toppledelsen i Arbeiderpartiet var samlet til krisemøter om varsler-saken i stortingsgruppens lokaler fredag formiddag.

Ulike signaler tyder på at spørsmålet om Trond Giskes fremtid som nestleder kan være avgjort før Aps sentralstyre skal samles igjen mandag, skriver Aftenposten. Det betyr at han enten trekker seg etter eget ønske, eller at han blir presset ut.

– Jeg har ingen kommentarer. Dette håndteres av partisekretæren, sa partileder Jonas Gahr Støre til Aftenposten fredag morgen utenfor kontoret i Stortingets 3. etasje.

Han hadde fredag formiddag kontinuerlig møter og samtaler med sine nærmeste medarbeidere: Partisekretær Kjersti Stenseng, leder av Aps gruppesekretariat Hans Kristian Amundsen, rådgiverne Thomas Boe Hornburg, Astrid Huitfeldt og kommunikasjonssjef Camilla Ryste.

– Vi har fullt fokus på å behandle sakene. Hvor vi står i prosessen, vil jeg ikke kommentere, sier Stenseng til Aftenposten.

Nestleder Hadia Tajik var også på plass på sitt kontor.

Mange har de siste dagene vært opptatt av motsetningsforholdet mellom sekretariatsleder Amundsen og partisekretær Stenseng. Denne konflikten er blitt tydeligere under behandlingen av varslersakene. I formiddag var isfronten klar: Partisekretæren og sekretariatslederen utvekslet ikke ett ord, ifølge Aftenpostens kilder.

Stenseng sier hun ikke har vært i kontakt med Trond Giske fredag. Aps sentralstyre skal møtes igjen mandag, men det møtet er ifølge Stenseng ordinært og skal behandle en rekke politiske saker. Det er likevel ventet at Giskes fremtid som nestleder kan være avgjort før det.

– Det er naturlig at det gis en oppdatering, sier hun.

– Vi har ikke satt noen tidsfrist. Vi er opptatt av det skal gå raskt, men vi er også opptatt av at det skal være en forsvarlig saksbehandling, sier Stenseng.

Nettavisen publiserte i går et «internt notat» om varslingene. Arbeiderpartiet har imidlertid avvist at dette notatet er en del av grunnlaget for behandlingen av Giske-sakene.

På direkte spørsmål fra Aftenposten svarer Støre at han aldri hadde sett notatet som Nettavisen har offentliggjort.

På sin Facebookside skriver Stenseng fredag formiddag:

«I år kveld publiserte Nettavisen en sak der de gjenga et såkalt «internt notat» som beskrev varsler om seksuell trakassering som er kommet inn til Arbeiderpartiet. For meg er det viktig å understreke at dette notatet har ingenting med partikontoret å gjøre, og det er heller ikke dekkende for sakene. Vi har ingen kjennskap til hvor notatet kommer fra. Det som bekymrer meg mest er at saken til Nettavisen gjør den allerede vanskelige situasjonen for de berørte enda vanskeligere. Jeg er også urolig for at dette hever terskelen for andre som har historier de ønsker å fortelle til oss.»