Aps partisekretær Kjersti Stenseng og Ap-leder Jonas Gahr Støre på pressekonferansen fredag.

Ap-leder Jonas Gahr Støre avviser at partisekretær Kjersti Stenseng skjelte ham ut på et møte, og mener noen forsøker å svekke hans nærmeste medarbeidere.

I en sak basert på anonyme kilder skriver VG onsdag at Stenseng gikk til frontalangrep på sin egen partileder på sentralstyremøtet i partiet 11. desember.

Bakgrunnen var at Støre i et intervju med Dagens Næringsliv hadde gitt full støtte til Metoo-kampanjen og fastslått at det skal være trygt å varsle om seksuell trakassering i Ap.

Intervjuet ble gjort før de mange varslene mot tidligere nestleder Trond Giske kom til partikontoret, men etter at lederen i Aps kvinnenettverk, Anniken Huitfeldt, og Stenseng hadde kommet med uttalelser der de advarte mot at rykter om seksuell trakassering kunne bli brukt i interne maktkamper.

Ifølge VG tok også Huitfeldt ordet og kom med tilsvarende kritikk av Støre som Stenseng under møtet. Deretter fikk Stenseng støtte fra et tredje medlem av sentralstyret, Trond Giske, som på dette tidspunktet fortsatt var nestleder, skriver avisen.

– Forsøk på å skape splid

– Opplysningene er totalt fremmede for meg, sier Støre til NTB.

Via sin facebook-side skriver han at han tar fullstendig avstand fra påstanden om utskjelling.

«VG skriver i dag på forsiden med utgangspunkt i såkalte «kilder» at vår partisekretær Kjersti Stenseng skal ha «Skjelt ut Støre» på et sentralstyremøte i Arbeiderpartiet 11. desember. Jeg tar fullstendig avstand fra den påstanden. Jeg refererer ikke fra interne møter. Men i dette møtet hadde vi helt normale diskusjoner om politiske saker. Påstanden forsøker å skape et inntrykk av splittelse som det ikke finnes noe som helst grunnlag for», skriver Støre.

«Oppslaget forsøker også å skape inntrykk av splid mellom meg og leder av kvinnenettverket, Anniken Huitfeldt. Det vil jeg også tilbakevise. Anniken har gitt meg god støtte i denne prosessen. De anonyme kildene har tydeligvis en agenda om å svekke mine nære tillitsvalgte og mitt forhold til dem. Det vil de ikke lykkes med. Jeg har tillit til dem og stor respekt for både Kjerstis og Annikens innsats og engasjement», skriver Støre videre.

«Til dem som vil gjøre seg viktige gjennom å fremstå som anonyme kilder, vil jeg si: Stopp med det! Jeg blir minnet om et sitat fra TV serien West Wing: «Those who speak, don’t know; and those who know, don’t speak», avslutter Støre.

Står ved kildene

Nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken i VG sier til NTB at deres anonyme kilder oppfattet at det var en intens diskusjon på møtet, med kraftig kritikk av Støre.

– Vi registrerer nå at det er ulike meninger om hvor hard konfrontasjonen var, men våre kilder står ved at det var slik de oppfattet det, sier hun.

Tidligere onsdag meldte NRK at 15 av partiets fylkesledere har skrevet under på et opprop til forsvar for Anniken Huitfeldt og Kjersti Stenseng. I oppropet skriver fylkeslederne at anonyme kilder i partiet står for målrettede angrep mot de to med det mål å undergrave tilliten til dem.

«Vi vil med dette si at vi har full tillit til jobben Stenseng og Huitfeldt har gjort og gjør. Lekkasjene må stanse. Vi må ha ro i partiet vårt», heter det i oppropet.

 

Kjøp Kent Andersens bok her!