Aps omstridte sekretariatsleder på Stortinget, Hans Kristian Amundsen.

Anniken Huitfeldt skal ha avskrevet en av Støres nærmeste rådgivere, Hans Kristian Amundsen, som ferdig i flere personers påhør på NHOs festmiddag

Norges maktelite samles på denne årlige festmiddagen, hvor Anniken Huitfeldt skal ha sagt at Aps sekretariatsleder på Stortinget, Hans Kristian Amundsen, er ferdig i jobben. To kilder bekrefter historien, uavhengig av hverandre, skriver VG.

Den knallharde kritikken mot Amundsen har Huitfeldt også kommet med før, men da i lukkede partifora.

Under festmiddagen rettet Huitfeldt også alvorlige anklager mot Amundsen. Hun hevdet at han hadde ansvaret for lekkasjer og spredning av usannheter om henne til mediene, ifølge VGs kilder.

Konflikten er følsom for Ap og partileder Jonas Gahr Støre; Amunsen har i flere år vært en av hans nærmeste rådgivere.

Flere av Ap-kvinnene som har varslet mot avgått nestleder Trond Giske har uttrykt at Amundsen er den i partiet de har desidert størst tillit til.

Huitfeldt, som også leder Aps kvinnenettverk, kom ifølge Dagbladet med mye av den samme kritikken mot sekretariatslederen på et sentralstyremøte i partiet 2. januar. Også partisekretær Kjersti Stenseng og LO-leder Hans-Christian Gabrielsen skal ha gitt sitt besyv i møtet.

Dagen etter varslet Giske sin avgang.

Støre vil ikke kommentere «interne forhold i stortingsgruppen».

– Interne forhold i vår gruppe tar jeg opp internt, sier han.

Heller ikke Huitfeldt er ivrig på å kommentere:

– Jeg kommenterer ikke anonymt fremsatte påstander, skriver hun i en sms til VG.

Både Stenseng og Huitfeldt er regnet for å være nære allierte av Trond Giske.

Under sentralstyremøtet 2. januar var det partisekretær Kjersti Stenseng som lanserte angrepet på Amundsen og uttrykte manglende tillit til sekretariatslederen, ifølge Dagbladet.

Stenseng, Huitfeldt og flere andre skal ha ment at Amundsen står for en konfliktskapende og dårlig ledelse, at sensitive dokumenter han har hatt ansvaret for har lekket til mediene, at han ikke har klart å skape ro blant de ansatte i gruppen, og kritikkverdig opptreden i valgkampen.

– Vi var mange på møtet som mener at Amundsen må gå. Det var en massiv kritikk mot ham. Mange uttrykte manglende tillit, sa en kilde som var til stede på møtet til Dagbladet.

Amundsen har også fått ros fra flere varslere. Dagbladet har vært i kontakt med en av dem, hun sier følgende:

«Støtten fra Hans Kristian har vært helt avgjørende i en tung tid. For oss som har varslet har det vært helt enestående. Både med personlig støtte, og ved tiltak som å tilby ulik hjelp som kan bidra. Vi vil oppleve det som veldig tungt dersom han skulle bli fjernet (…)».

Ifølge den anonyme kvinnen føler flere av varslerne det på samme måte som henne, skriver Dagbladet.

 

Kjøp Sir Roger Scrutons bok fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂