Anniken Huitfeldt har fått kritikk for håndteringen av varslene i Ap. Nå skal hun sitte i utvalget som skal lage partiets nye retningslinjer mot trakassering.

Mandag sa Ap-leder Jonas Gahr Støre at jurist og tidligere statssekretær Pål Lønseth skal lede Arbeiderpartiets nye utvalg som skal gjennomgå partiets retningslinjer mot seksuell trakassering og foreslå endringer.

Ifølge Klassekampen får han følge av leder av Arbeiderpartiets kvinnenettverk, Anniken Huitfeldt, jurist og tidligere Oslo-byråd Geir Lippestad, generalsekretær i AUF, Renate Tårnes, og forbundssekretær i Norsk Tjenestemannslag, Guro Vadstein.

Huitfeldt har ledet kvinneutvalget i ti år, men hun er blitt anklaget for å verne mer om Trond Giske enn om varslerne.

– Det er naturlig at hun som er leder for kvinnenettverket er med. Huitfeldt er en av dem som har jobbet mest med å forhindre seksuell trakassering, sier partisekretær Kjersti Stenseng til Klassekampen.

Dagens retningslinjer har ingen punkt om sanksjoner, og det er en av tingene utvalget skal vurdere.

Huitfeldt har ikke svart Klassekampen om denne saken, men har tidligere understreket at det er viktig å melde fra om trakassering.

 

Kjøp «Betraktninger over revolusjonen i Europa – innvandring, islam og Vesten» av Christopher Caldwell her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂