For en uke siden dukket Trond Giske opp på AUFs påskefest, tre måneder etter at han valgte å trekke seg i kjølvannet av varslersakene mot ham.

Flere ganger i vinter har AUF-arrangerte fester blitt utsatt på grunn av metoo-sakene i Arbeiderpartiet.

Da årets påskefest ble holdt 5. april, ble alle tidligere AUF-ledere invitert, inkludert Giske. Festen startet med middag på Stortinget, før turen så gikk videre til utestedet Justisen.

På Justisen fortsatte festen «ut i dei små timar med mykje alkohol», ifølge NRK. Tilstede var blant andre partisekretær Kjersti Stenseng, som ikke har noen ytterligere kommentar. Også leder i Arbeiderpartiets kvinnenettverk, Anniken Huitfeldt, festet sammen med Giske, og også hun er ordknapp om festen.

NRK skal være kjent med at flere som deltok på festen reagerte på Giskes oppmøte. En kilde skal ha kalt Giskes tilstedeværelse for «en hån mot varslerne». Ingen av dem vil stå frem med navn i frykt for reaksjoner.

Det var stortingsrepresentant Åsmund Aukrust i Ap som sendte ut invitasjonene.

– Dette er en årlig middag for stortingsrepresentanter med bakgrunn fra AUF, sier Aukrust som ikke vil kommentere saken ytterligere.

På spørsmål fra NRK om han mener det var klokt å invitere Giske, kort etter at Ap har konkludert med seksuell trakassering, svarer Aukrust følgende:

– Alle tidligere AUF-ledere ble invitert.

AUF-leder Mani Hussaini var med på arrangementet, og har ingen problem med at Trond Giske deltok. Det var en hyggelig påskefest, sier Hussaini:

– Det ble ikke servert alkohol på festen, men noen hadde med medbrakt.

På spørsmål om det er passende at Giske deltar på nachspiel sammen med flere fra AUF, svarer Hussaini:

– Jeg har ingen mening om hva folk gjør etter sammenkomsten vi hadde.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂