Kvinnen sier at hun sluttet i politikken på grunn av det hun opplevde som en ukultur. (skjermdump, NRK)

Flere topper i Arbeiderpartiet er omfattet av et nytt varsel om upassende oppførsel i partiet, ifølge NRK.

Bekymringsmeldingen fra en tidligere ungdomspolitiker skal ha kommet til Ap-ledelsen 22. desember. Kvinnen skal ha ringt inn og fortalt om det hun opplevde som upassende oppførsel fra flere ledende Ap-politikere da hun var medlem av AUF.

Ifølge kvinnen sendte hun i 2012 en bekymringsmelding om episodene til sitt lokale AUF-lag, der hun navnga flere daværende Ap-topper.

Episodene skal ligge et godt stykke tilbake i tid.

Kvinnen sier til NRK at hun ble utsatt for det hun opplevde som upassende atferd fra flere politikere i ledende posisjoner i Arbeiderpartiet da hun selv var rundt 18 år. Hun sier hun går ut med historien fordi hun mener det er en ukultur i partiet som handler om flere enn de omtalte sakene om Trond Giske.

Ifølge kvinnen opplevde hun en ukultur i Ap sentralt med festing, alkohol og seksuelle tilnærmelser overfor unge AUF-ere.

– Jeg følte jeg var invitert fordi jeg var søt. At det var det jeg bidro med. Jeg tenker at jeg var et lett bytte fordi jeg var sulten på oppmerksomhet. Den som vil underholde seg med å sjekke småjenter, har lov til det. Den kulturen gir lov til det, sier hun.

Kvinnen ble vervet til AUF som 16-åring.

– Jeg trodde jeg skulle lære noe om politikk da jeg gikk inn i AUF. Men min opplevelse var at flere Ap-topper bare var interessert i å ha med en søt jente, hevder hun.

Kvinnen forteller at hun ble tatt med på landsmøter og fylkesårsmøter, også i moderpartiet Arbeiderpartiet. Når AUF hadde store arrangementer, ble hun ofte sendt som delegat.

– Hadde mine foreldre visst hva som skjedde på festmiddager etter årsmøter og andre arrangementer, hadde jeg aldri fått lov til å være med i ungdomspolitikken, sier kvinnen.

Ap-leder Jonas Gahr Støre uttalte før jul at det har kommet inn varsler mot flere enn Giske.

Kjøp Kent Andersens bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂