Sunniva Andreassen reagerer sterkt på det hun opplever som Giskes forsøk på omkamp og bagatellisering av varslersakene mot ham.

Tidligere AUF-er Sunniva Andreassen fortalte om sin varslersak mot tidligere Ap-nestleder Trond Giske i kveldens Dagsnytt atten på NRK.

Andreassens sak er en av fem saker hvor Arbeiderpartiets ledelse har konkludert med at Giske har brutt partiets retningslinjer om seksuell trakassering.

Andreassen har inntil i dag kun gitt sin versjon anonymt i Nordlys og i en kronikk i Aftenposten.

Giske har idag slått tilbake til mot prosessen som har ført at han har måttet gå av som nestleder, og oppsummert fem av varslersakene mot ham. Det gjør han i et brev sendt til Arbeiderpartiets sentralstyre.

Andreassen reagerer kraftig på dette:

– Jeg er provosert og føler meg helt utmattet av denne prosessen. Jeg trodde saken var ferdig da konklusjonen kom.

– Dette har tatt mye mer tid og oppmerksomhet enn det fortjener. Jeg har et liv og en familie. Da brevet kom, opplevde jeg det som å piske opp til en omkamp, sa Andreassen i forkant av Dagsnytt 18.

– Jeg reagerer fordi jeg føler det som et nytt forsøk på å bagatellisere varslersakene og de historiene som blir fortalt.

Giske har beklaget sin egen oppførsel i to varslersaker, møtene med Andreassen er en av dem. Han skriver at han har erkjent at han var for beruset under møtene, og at hans oppførsel var upassende «ut fra posisjon og aldersforskjell».

I brevet til sentralstyret skriver Giske at han har «beklaget sin upassende oppførsel overfor henne, og gitt kvinnen sin uforbeholdne unnskyldning».

Det står i motstrid til hva Andreassen sa i Dagsnytt atten, hvor hun sier at Giske ikke har unnskyldt overfor henne.

Giske sier han aksepterer kvinnens historier, men skriver at han ikke husker noen forsøk på fysisk tilnærming. Giske fikk heller «aldri noen forståelse av at møtene ble opplevd som ubehagelig av kvinnen», heter det i brevet NRK har fått tilgang til.

Den andre saken der Giske erkjenner upassende oppførsel gjelder et møte med Line Oma i New Delhi i 2010. Oma stod frem i begynnelsen av januar.

 

Kjøp «Betraktninger over revolusjonen i Europa – innvandring, islam og Vesten» av Christopher Caldwell her.