Haddy Njie tar i en intern epost som VG har fått tilgang til et kraftig oppgjør med Jonas Gahr Støres håndtering av varslersakene.

Haddy Njie er Trond Giskes samboer.

«Prosessen i partiet har vært en like stor påkjenning for Trond og meg, som det ekstreme og ensidige trykket fra pressen. Prosessen har vært uforutsigbar, tilfeldig og ensidig til det absurde, med fullstendig mangel på rettsprinsipper,» skriver Njie.

Njie minner om at samboeren er sykemeldt:

«Jeg regnet ikke med at Jonas hadde en så primitiv forståelse av menneskesinnet, at han ville presse fram en kontradiksjon mens Trond var syk», skriver hun.

Eposten er sendt 24. januar, dagen før Ap-lederen konkluderte i varslersakene. Mottakerne er Kjersti Stenseng, Gahr Støre og flere andre fra Arbeiderpartiet.

Njie mener Giske burde fått bedre tid til å besvare varslene.

«Trond har dypt beklaget ting han har gjort, som har vært feil. Da vi så at det også var uriktige påstander, trodde jeg at dette kom Jonas til å stå i. Jeg var sikker på at han var mer opptatt av hva som var sant og riktig, enn hva som tar seg godt ut i møte med pressen. Derfor var fortvilelse og skuffelsen stor over at han valgte den lettvinte løsningen, å ofre grunnleggende prinsipper i behandlingen av skadene for selv å komme godt ut av det».

Støre ønsker ikke å kommentere eposten overfor VG.

Tidligere AUF-medlem Sunniva Andreassen sto fredag fram med sin varslersak mot tidligere Ap-nestleder Trond Giske. I et intervju på NRKs Dagsnytt atten fortalte hun om to hendelser fra 2008 og 2009.

Giske tok til motmæle mot flere av varslerne i et brev til Aps sentralstyre fredag. I brevet bestrider han tre av fem varsler, men ba om unnskyldning for to av sakene.

– Jeg reagerer fordi jeg føler det som et nytt forsøk på å bagatellisere varslersakene og de historiene som blir fortalt, sa Andreassen til NRK.

Andreassen sier at Giske med brevet pisker opp til omkamp.

 

Kjøp Sir Roger Scrutons bok fra Document Forlag her!